Υπ. Μεταφορών: «Έξυπνη» εφαρμογή για τα λεωφορεία

Ο εκσυχρονισμός και η ανάπτυξη των υποδομών στις δημόσιες μεταφορές είναι ένας σημαντικός παράγοντας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Στην Κύπρο, όταν μιλάμε για δημόσιες μεταφορές, αναφερόμαστε ουσιαστικά στα λεωφορεία.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ, Κτίζοντας μία Καλύτερη Ευρώπη και στον αρχισυντάκτη του σταθμού, Κυριάκο Πενηνταέξ, ο Executive Engineer

του Τμήματος Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Μεταφορών, Χάρης Χριστοδούλου αναφέρθηκε στα συστήματα τηλεματικής που τοποθετεί το υπουργείου Μεταφορών στις στάσεις λεωφορείων, αλλά και στη χρήση της εφαρμογής κινητού που έχει δημιουργηθεί με την ονομασία “busfortransport”.

Μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής, οι πολίτες μπορούν να μάθουν σε πραγματικό χρόνο που βρίσκεται το λεωφορείο που τους ενδιαφέρει, αλλά και σε πόση ώρα θα φθάσει στη στάση που επιθυμούν.

Περαιτέρω, ο κ. Χριστοδούλου αναφέρθηκε στα μεγάλα συγχρηματοδοτούμενα ευρωπαϊκά οδικά κι άλλα έργα που είτε ολοκληρώθηκαν είτε βρίσκονται σε εξέλιξη ανά το παγκύπριο με τη συγχρηματοδότηση της Πολιτικής Συνοχής με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της προσβασιμότητας και των μεταφορών για όλους τους χρήστες του οδικού δικτύου καθώς και την προστασία του περιβάλλοντος με στοχευμένα έργα στην ακτογραμμή ή ακόμα κι ενεργειακή αναβάθμιση των κυβερνητικών κτιρίων.

Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:

Διάβασε επίσης:

Δώσε δύναμη στη φωνή σου! Η γνώμη σου μετρά

Έρευνα καταδεικνύει τις πραγματικές καθημερινές ανάγκες των Κύπριων πολιτών

Πάρε μέρος στον διαγωνισμό φωτογραφίας «Η Ευρώπη μου!» που μόλις ξεκίνησε

Παράταση διαγωνισμού φωτογραφίας «Η Ευρώπη μου!»

Έχεις επισκεφτεί ένα από τα πιο κάτω μέρη; Τότε μπορείς να κερδίσεις ένα ταξίδι για δύο σε ένα ευρωπαϊκό προορισμό!

Καλοπαναγιώτης: Από την εγκατάλειψη, στην ανάπτυξη με χρηματοδότηση από την Πολιτική Συνοχής

Keywords
Τυχαία Θέματα