Υπ. Οικονομικών: Διαβεβαιώσεις για δικαιώματα εργαζομένων ΚΑ

Η κυβέρνηση θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της έναντι των πρώην εργαζομένων στις Κυπριακές Αερογραμμές διαμήνυσε ο Υπουργός Οικονομικών, υπό το φως της εξέτασης από την επιτροπή οικονομικών, αιτήματος της κυβέρνησης για αποδέσμευση 10 εκατομμυρίων ευρώ για κάλυψη του ελλείμματος στο ταμείο προνοίας τους.

«Είναι σημαντικές αποζημιώσεις, υλοποιώντας πλήρως τη διακηρυγμένη θέση της κυβέρνησης, πως όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων και με το παραπάνω θα διασφαλιστούν», ανέφερε ενδεικτικά

ο Χάρης Γεωργιάδης.

Ο Υπ. Οικονομικών ανέφερε ότι η κυβέρνηση είχε περιλάβει ειδικά για το σκοπό αυτό κονδύλι στον περσινό προϋπολογισμό, το οποίο ήταν διαθέσιμο εάν προέκυπτε ανάγκη.Το ίδιο κονδύλι έχει περιληφθεί πρόσθεσε και στον προϋπολογισμό του 2015.«Βεβαίως να πω πως έχουμε ξεπεράσει αυτό το κονδύλι. Δηλαδή έχουμε αποφασίσει ως κυβέρνηση να διαθέσουμε και πέραν των όσων είχαμε προϋπολογίσει για να ικανοποιήσουμε σε μεγαλύτερο βαθμό πλήρως τους πρώην εργαζόμενους των Κυπριακών Αερογραμμών», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.Σύμφωνα με την εφημερίδα Πολίτης, το ποσό που αιτείται η κυβέρνηση να αποδεσμευτεί προέρχεται από κονδύλι κοινωνικές παροχές - παροχές παιδείας του προϋπολογισμού του Υπουργείου Οικονομικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα