ΥΠΕΣ: Απτό παράδειγμα γκετοποίησης και δημογραφικής αλλοίωσης η Χλώρακα

Φιλοξενούμενος στις «Τομές στα Γεγονότα» ήταν το βράδυ της Τρίτης ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του ΣΙΓΜΑ για το γκέτο Σύρων στην Χλώρακα

Δεν μπορώ παρά να επιβεβαιώσω, ανέφερε ο κ. Νουρής, σημειώνοντας πως η Χλώρακα είναι ένα απτό παράδειγμα γκετοποίησης και δημογραφικής αλλοίωσης. 

Το Υπουργείο προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις να διαχειριστεί τον τεράστιο όγκο μετανάστευσης και είναι ξεκάθαρες οι αδυναμίες

του νομοθετικού πλαισίου, ωστόσο βρίσκονται ενώπιον της Βουλής επτά νομοσχέδια για διαφοροποίηση της εξέτασης αίτησης ασύλου, σημείωσε. 

Ειδικά για την Χλώρακα, είπε, είμαστε σε συνεννόηση με την Αστυνομία και εντατικοποιήθηκαν οι περιπολίες σε καθημερινή βάση. 

Έχουμε δώσει οδηγίες εδώ και δυο μήνες για να μην επιτρέπεται η διαμονή άλλων Σύρων στο συγκεκριμένο χωριό, πρόσθεσε, ενώ υπάρχει και ενδεχόμενο μετεγκατάστασής κάποιων σε άλλες περιοχές. 

Ξετυλίγοντας το κουβάρι των χθεσινών αποκαλύψεων για το γκέτο Σύρων στη Χλώρακα, ξεσκεπάζεται κύκλωμα, τα πλοκάμια του οποίου φτάνουν σε υψηλά σαλόνια, δικηγόρους, κρατικούς λειτουργούς και σκοτεινές φιγούρες φατριών Σύρων, που δρουν στην Χλώρακα.

Για το συγκεκριμένο, ο Υπουργός ανέφερε ότι θα ζητήσει από το ΣΙΓΜΑ να λάβει αυτές τις πληροφορίες. 

Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να εντοπίσουμε και να εξαρθρώσουμε πιθανή ύπαρξη κυκλώματος, ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Θα φιλοξενήσουμε, σημείωσε, μόνο όσους σέβονται την χώρα και τους ανθρώπους μας, όσοι δεν την σέβονται θα επαναπατριστούν μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν. 

Keywords
Τυχαία Θέματα