ΥΠΕΞ: Αίτημα συζήτησης θέματος Βαρωσίων σε ευρωπαϊκούς θεσμούς (ΒΙΝΤΕΟ)

Αίτημα προς την Ε.Ε όπως το  θέμα του ανοίγματος μέρος της παραλίας των Βαρωσίων  να συζητηθεί την επόμενη βδομάδα  στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε και Πέμπτη-Παρασκευή στο  Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υπέβαλε η Κυπριακή Δημοκρατία, σύμφωνα με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη. 


Μιλώντας στην Εκπομπή του Σίγμα Μεσημέρι και Κάτι,  ο Υπουργός Εξωτερικώνε ξεκαθάρισε εξ αρχή ότι η μη επανέναρξη των διαπραγματεύσεων όλο το προηγούμενο διάστημα δεν ήταν ευθύνη των Ε/κ αλλά της Τουρκίας που είχε θέσει ως ορόσημο την διεξαγωγή των «εκλογών» στα κατεχόμενα. 


Όπως είπε

η  στάση που κρατήθηκε για την Λευκορωσία ήταν αυτή που επέφερε τα αποτελέσματα στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής  και καθόρισε ένα οδικό χάρτη για την στάση απέναντι στην Τουρκία αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα μέσα που υπάρχουν για την Κυπριακή Δημοκρατία.


«Χθες έχε ζητηθεί έκτακτη σύγκλιση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και αναμένεται να γίνει συζήτηση Πέμπτη και Παρασκευή όπου αναμένονται συγκεκριμένα αποτελέσματα τα οποία έχουμε ζητήσει. Την ίδια στιγμή όπως και ο Γ.Γ μετέφερε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΠτΔ, παρακολουθεί το θέμα», είπε. 
 

Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε  πως μετά και το αποτέλεσμα των  εκλογών στα κατεχόμενα θα δούμε πως εξελίσσονται τα πράγματα τις επόμενες μέρες.


Σχετικά με την πρωτοβουλία του Γ.Γ του ΟΗΕ για  Πενταμερή διάσκεψη μετά τις εκλογές είπε πως  η σύνθεση θα γίνει στη σύνθεση του Κραν Μοντανά. 

Ο κ. Χριστοδουλίδης σχολίασε μάλιστα και τις χλιαρές αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας για την νέα αυτή προκλητική κίνηση των Τούρκων.   

Keywords
Τυχαία Θέματα