ΥΠΕΞ: Όσα συζήτησαν με τον Ισραηλινό ομόλογό του (ΒΙΝΤΕΟ)

Ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών, σε συνεργασία και με άλλα κράτη της περιοχής, προς αναχαίτιση της τουρκικής προκλητικότητας, θέτουν  σε τροχιά υλοποίησης οι Υπουργοί Εξωτερικών Κύπρου και Ισραήλ.

«Εκείνο που, αν θέλετε, έχει προκύψει από τη συζήτηση είναι η ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι όποιες αποσταθεροποιητικές ενέργειες, οι οποίες αν αφήσουμε να εξελιχθούν σίγουρα θα επηρεάσουν πολλά κράτη της περιοχής και κατ' επέκταση θα λειτουργήσουν αρνητικά

στα συμφέροντα πολλών κρατών της περιοχής», είπε μιλώντας στο ΣΙΓΜΑ ο υπουργός Εξωτερικών.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης έσπευσε στο Ισραήλ και συναντήθηκε το πρωί με τον ομόλογό του, ο οποίος χαρακτήρισε, μέσω Twitter, σύντομη, αλλά σημαντική την επίσκεψη του Κυπρίου Υπουργού Εξωτερικών.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν, σύμφωνα με τον Υπουργό Εξωτερικών, πλειάδα θεμάτων και επιβεβαίωσαν την πολιτική βούληση για ενίσχυση των διμερών σχέσεων.
Η ανάγνωση των όσων τεκταίνονται είναι κοινή, σημειώνει ο Υπουργός Εξωτερικών.

Παράλληλα, ο κος Χριστοδουλίδης, «η συμπεριφορά της Τουρκίας είτε στην ΑΟΖ της Κύπρου, είτε στην Ελλάδα, είτε στη Λιβύη, είτε στο Ιράκ όπως εκδηλώνεται τις τελευταίες μέρες. Αντιλαμβάνεστε ότι γενικότερα προκαλεί ανησυχία αφού οι όποιες εξελίξεις σε γειτονικά κράτη αναπόφευκτα επηρεάζουν γενικότερα την περιοχή μας».

Η επόμενη τριμερής Κύπρου - Ελλάδας - Ισραήλ σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί στην Κύπρο

Στο μεταξύ, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ύπατος εκπρόσωπος της Εξωτερικής Πολιτικής της Ε.Ε., Ζοζέπ Μπορέλ, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο την Πέμπτη όποτε και θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας.
 

Δείτε σχετικό βίντεο: 

Keywords
Τυχαία Θέματα