ΥΠΕΞ: Υπήρξε σχεδόν κατάληξη όμως προέκυψαν νέα δεδομένα (vid)

Στην παραδοχή ότι η διαδικασία συνομολόγησης όρων αναφοράς είχε σχεδόν ολοκληρωθεί στην αρχή της βδομάδας όμως στην πορεία προέκυψαν νέα δεδομένα, προέβη ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» του ΣΙΓΜΑ.

Ο υπουργός Εξωτερικών, δεν έκρυψε ότι στην αρχή της βδομάδας, υπήρξε κατάληξη, ωστόσο, στην πορεία όμως παρουσιάστηκαν κάποια νέα

δεδομένα τα οποία προσπαθεί η Ε/κ πλευρά να αντιμετωπίσει. Ο ίδιος, δεν θέλησε να σχολιάσει αν αυτά τα νέα δεδομένα τα θέτει η Τουρκία μέσω του Ακιντζί. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ο διάλογος για συνομολόγηση όρων αναφοράς γίνεται και σε άλλα επίπεδα κι όχι μόνο στις συναντήσεις του Προέδρου Αναστασιάδη με την Λουτ.

Παράλληλα χαρακτήρισε ως πολύ σημαντική την έκτη κατά σειρά συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, με την ειδική σύμβουλο του Γ.Γ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» του ΣΙΓΜΑ, ο κ. Χριστοδουλίδης, δεν θέλησε να αναφερθεί στην «εμπλοκή» που φαίνεται να έχει προκύψει εκφράζοντας την ευχή όπως υπάρξει θετική κατάληξη ως προς την συνομολόγηση των όρων αναφοράς.

Ερωτηθείς αν στο ενδεχόμενο που δεν καταλήξουμε σε όρους αναφοράς και η κυρία Λουτ αποχωρήσει τότε ποια θα είναι η επόμενη ημέρα, τόνισε πως ακόμη κι αν δεν υπάρξει αποτέλεσμα δεν θα πρέπει να κάνουμε λόγο για αποτυχία. Κι αυτό, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών, διότι,  θα υπάρξει και συνέχεια αν δεν υπάρξει ούτε και σήμερα κατάληξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα