Υπό ισχυρό αστυνομικό κλοιό η Λευκωσία για την εκδήλωση διαμαρτυρίας (ΦΩΤΟΣ)

Ισχυρή αστυνομική δύναμη βρίσκεται επί ποδός σε διάφορα σημεία της Πρωτεύουσας λίγη ώρα πριν την έναρξη πορείας διαμαρτυρίας, που οργανώθηκε από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.


Στόχος των μελών της Δύναμης είναι η πρόληψη και αποτροπή της διαμαρτυρίας, σύμφωνα με τα διατάγματα που ισχύουν για τα μέτρα αναχαίτισης της πανδημίας στην Κύπρο.

Μάλιστα, σε χθεσινή της ανακοίνωση η Αστυνομία επεσήμανε πως «σε σχέση με αναρτήσεις σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για επικείμενη εκδήλωση διαμαρτυρίας, υπενθυμίζεται

το διάταγμα (Αρ.6) του 2021 του Υπουργείου Υγείας που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, 2021 στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας και τέθηκε σε άμεση εφαρμογή, βάσει του οποίου απαγορεύονται οι μαζικές εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, παρελάσεις, συναυλίες, υπαίθρια πανηγύρια, περιλαμβανομένων φεστιβάλ, καθώς και παρεμφερών εκδηλώσεων σε δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους».

Επανέλαβε πως εφίσταται η προσοχή όλων και υπογραμμίζεται η ευθύνη, αλλά και η υποχρέωση, για πλήρη συμμόρφωση με τα σχετικά διατάγματα του Υπουργείου Υγείας για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Υπενθυμίζεται πως η σημερινή διαμαρτυρία, σύμφωνα με τις αναρτήσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, θα πραγματοποιηθεί στις 16:00 το απόγευμα από διάφορες οργανώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα