Υπόθεση 8χρονου κοριτσιού στη Λ/σο: Εν αναμονή των εξετάσεων

Από τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών εξετάσεων τα όποια σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ θα ολοκληρωθούν εκτός απροόπτου την ερχόμενη Τετάρτη, θα ξεκαθαρίσει το σκηνικό γύρω από το θάνατο του 8χρονου κοριτσιού, στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού τα ξημερώματα της 6ης Αυγούστου… Αν και έχει διαρρεύσει ότι μέχρι στιγμής και με βάση όλα τα ενώπιον των ανακριτών στοιχεία, δε φαίνεται να υπάρχουν ευθύνες σε γιατρούς για τους χειρισμούς που έγιναν, το τελικό συμπέρασμα αναμένεται να εξαχθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Οι ανακριτές

της υπόθεσης, έχουν μάλιστα ζητήσει από το κρατικό χημείο, επίσπευση των αναλύσεων επί των ιστοπαθολογικών εξετάσεων ώστε να αποδειχθούν και επιστημονικά τα αίτια θανάτου της 8χρονης.

Εάν και μετά τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων δεν αλλάξει οτιδήποτε, οι ανακριτές της υπόθεσης θα διαβιβάσουν το φάκελλο στη νομική υπηρεσία… Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις, δε φαίνεται να προκύπτει οτιδήποτε μεμπτόν για τους γιατρούς, οι οποίοι είχαν την ευθύνη του περιστατικού, αφού όπως όλα δείχνουν ακολούθησαν το πρωτόκολλο που υπάρχει για αυτές τις περιπτώσεις.

Όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία, όταν έγινε η διάγνωση και η 8χρονη εισήχθη για νοσηλεία οι γιατροί χειρίστηκαν το περιστατικό όπως έπρεπε… Η μητέρα της 8χρονης όμως, και μετά την ενημέρωση που έτυχε για το περιστατικό από τους γιατρούς σε σχέση με την κατάσταση της υγείας της, ανέλαβε την ευθύνη και υπόγραψε το σχετικό έντυπο για το εξιτήριο της μικρής από το γενικό νοσοκομείο Λεμεσού.

Όταν όμως το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο σπίτι του, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και η μητέρα το μετέφερε εκ νέου στο γενικό Νοσοκομείο όπου τα ξημερώματα της 6ης Αυγούστου, έχασε τη μάχη για τη ζωή….Η νεκροψία που διενεργήθηκε στη σορό του κοριτσιού κατέδειξε ότι ο θάνατος της οφειλόταν σε σηπτικό σοκ.

Με βάση τα όσα διαδραματίστηκαν οι εξεταστές της υπόθεσης θεωρούν ότι ακολουθήθηκαν όλες οι διαδικασίες, από τους θεράποντες ιατρούς.

Τον τελικό λόγο σε σχέση με τον περαιτέρω νομικό χειρισμό της υπόθεσης έχει πλέον η Γενική εισαγγελία εν αναμονή βέβαια και των αποτελεσμάτων των επιστημονικών εξετάσεων από το κρατικό χημείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα