Υποτροφίες για Τ/κ για το Κολέγιο της Ευρώπης από Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Μέχρι και 3 υποτροφίες σε Τουρκοκύπριες και Τουρκοκύπριους επιστήμονες για ευρωπαϊκές σπουδές στο Κολέγιο της Ευρώπης, ανακοίνωσε ότι προσφέρει στο πλαίσιο του προγράμματος υποτροφιών της ΕΕ για την τουρκοκυπριακή κοινότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Η ευκαιρία αυτή, η οποία άρχισε να προσφέρεται το 2021, αποτελεί μια πρόσθετη προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να φέρει την τουρκοκυπριακή κοινότητα πιο κοντά στην ΕΕ, δίνοντας τη δυνατότητα σε νέες και νέους επιστήμονες να σπουδάσουν στο Πανεπιστήμιο της Μπριζ (Βέλγιο),

όπου θα έχουν εύκολη πρόσβαση στα θεσμικά όργανα της ΕΕ και σε άλλους βασικούς ενδιαφερόμενους φορείς του ευρωπαϊκού εγχειρήματος», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής.

Όπως σημειώνεται, το Κολέγιο της Ευρώπης προσφέρει διάφορα εξειδικευμένα προγράμματα για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις, τα οποία όλα αυτά τα χρόνια συμβάλλουν στην προετοιμασία επαγγελματιών που εργάζονται για μια ισχυρότερη και ενωμένη Ευρώπη. «Αυτό ακριβώς ελπίζει και η Επιτροπή, ήτοι οι νέοι Τουρκοκύπριοι και οι νέες Τουρκοκύπριες να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο στην επανένωση της Κύπρου και στην πλήρη ένταξη στην ΕΕ», τονίζεται.

Οι υποτροφίες καλύπτουν πλήρη δίδακτρα, διαμονή και σίτιση, μηνιαίο επίδομα, καθώς και τα έξοδα ταξιδιού. Η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 είναι ανοικτή και θα διαρκέσει έως τις 16 Ιανουαρίου 2024. Οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν πριν τη λήξη της προθεσμίας στη σχετική ιστοσελίδα του Κολεγίου.

Στο πλαίσιο των μαθημάτων που προσφέρει το πρόγραμμα υποτροφιών της ΕΕ, οι αιτητές και οι αιτήτριες, εάν επιθυμούν να βελτιώσουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες, μπορούν να υποβάλουν αίτηση για μαθήματα γαλλικής γλώσσας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υποτροφίες της ΕΕ και τα μαθήματα γλωσσών οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνούν με το Ινστιτούτο Goethe στην ηλεκτρονική διεύθυνση euscholarships-cyprus@goethe.de η να επισκεφτούν τον ιστότοπο https://www.euburs.eu/index.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα