ΥΠΠΑΝ: Απαντήσεις για στελέχωση, μονά θρανία και Ειδική Εκπαίδευση(ΒΙΝΤΕΟ)

Όλα έτοιμα από πλευράς Υπουργείου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, όσον αφορά τη στελέχωση των σχολικών μονάδων, τον σχεδιασμό και τα μονά θρανία σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, Πρόδρομο Προδρόμου.

Μιλώντας στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο, ο κος Προδρόμου απάντησε μεταξύ άλλων και στο ζήτημα με τους σχολικούς συνοδούς που απασχολεί τους γονείς παιδιών με ειδικές ανάγκες.

«Το Yπουργείο Παιδείας δεν αποφασίζει πόσοι θα είναι οι σχολικοί συνοδοί. Υπάρχει νομοθεσία και έχουν οριστεί επιτροπές με ειδικούς που αποφασίζουν. Σύμφωνα

με τα στοιχεία αυτή η Κυβέρνηση έχει κάνει μεγάλες προσπάθειες για την ειδική εκπαίδευσή. Όσον αφορά τους συνοδούς ενώ πρακτικά δεν έχει αυξηθεί o αριθμός των μαθητών, έχουν αυξηθεί οι συνοδοί», απάντησε σχετικά.

Πρόσθεσε πως, «τα αιτήματα για τα οποία διαμαρτύρονται και συζητούν οι γονείς των παιδιών και δεν μπορούν να ικανοποιηθούν αφορούν συνήθως περιπτώσεις που δεν στηρίζονται στην υπάρχουσα νομοθεσία. Ένα συχνό έτοιμα είναι για παράδειγμα τα  παιδιά που έχουν συνοδό από την προδημοτική να έχουν τον ίδιο και στο δημοτικό. Οι σύνοδοι προσλαμβάνονται από τις σχολικές εφορίες όχι από το Υπουργείο Παιδείας».

Όσον αφορά τη στελέχωση των σχολείων  και τα παράπονα που έχουν γίνει από εκπαιδευτικούς ο κος Προδρόμου ανέφερε πως «η στελέχωση έχει γίνει νωρίτερα από ποτέ. Παράπονα για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών πάντα και παντού σ  όλο τον κόσμο υπάρχουν. Δεν παίζει αυτό κάποιο ρόλο. Το Υπουργείο μαζί με την Εκπαιδευτική Υπηρεσία έχει επιταχύνει και η στελέχωση έχει ολοκληρωθεί γύρω στα μέσα Αυγούστου».

Σχετικά με τα μονά θρανία στις σχολικές μονάδες ο αρμόδιος υπουργός είπε πως,«για τα μονά θρανία  υπάρχει απόφαση ότι χρειαζόμασταν να προμηθευτούμε 20 χιλιάδες θρανία και έχουμε τοποθετήσει ήδη 50 χιλιάδες. Ο σχεδιασμός που έγινε δεν ήταν για να αλλάξουμε όλα τα θρανία».

Διαβάστε επίσης: Έτσι επιστρέφουν οι μαθητές - Η χρήση μάσκας και το SafePass

Keywords
Τυχαία Θέματα