Ζ.Αιμιλιανίδου για υπόθεση15χρονου: Αυτή η έρευνα δεν θα μείνει στα συρτάρια

Τις αποκαλύψεις για νέες υποθέσεις παιδιών που αφέθηκαν στο έλεος της μοίρας τους και στην δίνη σοβαρών κινδύνων που έφερε στο φως το Σίγμα, αλλά και την έρευνα που ξεκίνησε για τον θάνατο του 15χρονου παιδιού  σχολίασε στο Κεντρικό Δελτίο η υπουργός Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου.

«Μπορεί να μην γνωρίζω τις περιπτώσεις τις οποίες έχετε αναφέρει, αλλά να είστε σίγουροι ότι θα ζητήσω ενημέρωση και να τις εξετάσω.Θα ήθελα να σημειώσω, ότι μιλήσατε για παιδιά με αναπηρία που βρίσκονται σε στέγες ευγηρίας, να αναφέρω ότι

έχουμε ήδη προκηρύξει για δέκα σπίτια στην κοινότητα, ώστε να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά αυτά δεν θα καταλήγουν σε στέγες ευγηρίας», είπε η κ. Αιμιλιανίδου.

Η υπουργός Εργασίας πρόσθεσε πως έγιναν πολλές δράσεις, όπως για παράδειγμα «Το Σπίτι του παιδιού», όπου εκεί μεταφέρονται παιδιά που έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά. Έχουμε να κάνουμε με τον άνθρωπο. Με πραγματικά ανθρώπινες ψυχές και πρέπει να λειτουργούμε άμεσα και αποτελεσματικά».

Όσον αφορά τις σημερινές τις δηλώσεις, ότι το «μαχαίρι θα φτάσει μέχρι το κόκαλο» και αν θα ξεχαστεί η έρευνα  η κ. Αιμιλινίδού, διαβεβαίωσε ότι η έρευνα αυτή δεν θα μείνει στα συρτάρια.

«Θέλω να διαβεβαιώσω όλους, ότι αυτή η έρευνα δεν θα μείνει στα συρτάρια Θα καταδείξει ποιος είναι υπεύθυνος. Ποιος παρέλειψε να πράξει ό,τι ήταν να πράξει. Να θυμίσω ότι, το 2015 προωθήσαμε τροποποίηση της νομοθεσίας για βία στην οικογένεια, ώστε να μην χρειάζεται καν διάταγμα δικαστηρίου για να μετακινηθούν παιδιά από οποιαδήποτε οικογένεια. Αυτή η έρευνα και,- πιστεύω σ' αυτή την έρευνα-, θα καταδείξει τι έχει γίνει», ανέφερε.

Από την άλλη, όσον αφορά τις «φωνές» της αντιπολίτευσης για πολιτική ευθύνη, η υπουργός Εργασίας είπε πως δεν  θα ακολουθήσει ούτε πολιτικά παιχνίδια ούτε πολιτικές σκοπιμότητες.

«Δεν συμμετέχω σ' αυτού του είδους πολιτικές σκοπιμότητες. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα θάνατο. Ένα θάνατο παιδιού. Στον θάνατο ενός παιδιού δεν πρέπει να γίνονται τέτοιες αναφορές», εξήγησε.

Keywords
Τυχαία Θέματα