«Lost: Οι Αορίστου Χρόνου Αγνοούμενοι της ΕΡΤ»

email αναγνώστη

Γράφει: ο Σοχοβίτης

Εδώ και χρόνια στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ μεταδίδεται καθημερινά μια ζωντανή εσωτερική παραγωγή , ο τίτλος της οποίας θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ο εξής «Lost: Οι Αορίστου Χρόνου Αγνοούμενοι της ΕΡΤ». Τους βασικούς ρόλους της διαχρονικής πλέον δραματοποιημένης αυτής σειράς υποδύονται ορισμένοι ευνοούμενοι τακτικοί υπάλληλοι της ΕΡΤ, διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί

στις διάφορες διευθύνσεις και τμήματα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ώστε να ξεδιπλώσουν το πλούσιο υποκριτικό τους ταλέντο, το οποίο κατά κανόνα βασίζεται στην ικανότητα της εξαφάνισης. Το ιδιαίτερο στοιχείο που καθιστά τη συγκεκριμένη σειρά ξεχωριστή, διαφοροποιώντας την από τις συνηθισμένες αντίστοιχες παραγωγές, είναι ο χρόνος συμμετοχής των πρωταγωνιστών ο οποίος είναι πραγματικά ελάχιστος καθώς και η πληθώρα των κεντρικών ρόλων η οποία εξασφαλίζει τον απαραίτητο πλουραλισμό και πολυθεματικότητα.

Στους δεύτερους ρόλους συναντάμε τους τακτικούς στις υποχρεώσεις τους και καθημερινά εμφανιζόμενους υπαλλήλους της ΕΡΤ οι οποίοι προσφέρουν την απαραίτητη διαδραστικότητα στο σενάριο. Συμμετέχουν αρχικά στο κυνήγι του «χαμένου» υπαλλήλου και αφού ανακαλύψουν το εν λόγω πρόσωπο στη συνέχεια ασχολούνται με τη διερεύνηση των αιτιών για την εξαφάνιση. Η μεγάλη τους συμβολή, ωστόσο, εστιάζεται στην ανάληψη (και) των αρμοδιοτήτων που θα έπρεπε να έχουν ανατεθεί στους αγνοούμενους, καλύπτοντας έτσι με υπερωρίες και φουλ πρόγραμμα τα κενά που δημιουργούνται. Δίχως αμφιβολία οι χαρακτήρες αυτοί, αν και σε δεύτερο πλάνο, διακρίνονται για τη δραματικότητα τους.

Αποκλειστικοί θεατές πάντως της live παράστασης που δίνεται καθημερινά στα γραφεία του Ραδιομεγάρου είναι οι εκάστοτε διοικήσεις της ΕΡΤ τόσο σε επίπεδο Γενικών Διευθύνσεων όσο και σε επίπεδο Διοικητικού Συμβουλίου. Ενώ γνωρίζουν τα ονόματα, τις διευθύνσεις αλλά και τους λόγους εξαφάνισης των αγνοουμένων, δεν έχουν τόσα χρόνια προχωρήσει στην πολυπόθητη επανεμφάνιση τους, επιλέγοντας με τη σιωπηλή τους στάση την αποδοχή του φαινομένου και την αποφυγή συγκρούσεων με πολιτικά γραφεία ή αλλά πρόσωπα.

Μεγάλος χορηγός της σειράς, βέβαια, είναι οι Έλληνες πολίτες οι οποίοι μέσω του ανταποδοτικού τέλους φροντίζουν ώστε οι αγνοούμενοι να αμείβονται κανονικά παρά την απουσία τους.

Το βασικό ερώτημα που τίθεται σε κάθε περίπτωση και το οποίο χρήζει μιας απάντησης από την πλευρά της σημερινής Διοίκησης της ΕΡΤ είναι το κατά πόσο θα συνεχιστεί να παίζεται η συγκεκριμένη σειρά ή αν θα αποφασισθεί επιτέλους η μια για πάντα διακοπή της. Έστω και τώρα, έστω κι αν μέχρι σήμερα έχουν χαθεί σημαντικοί πόροι των εσόδων της. Όπως ήδη είπαμε, οι διευθύνσεις και τα ονόματα των πρωταγωνιστών είναι γνωστά, συνεπώς η δικαιολογία τύπου «δε γνώριζα», δεν μπορεί να υφίσταται. Ιδίως όταν η ηγεσία της αρμόδιας Γενικής Διεύθυνσης αποτελείται από στελέχη με μακρύ παρελθόν στην ΕΡΤ.

Απαραίτητες Διευκρινίσεις

Το κείμενο αυτό δε γράφτηκε με σκοπό να αποπροσανατολίσει τη συζήτησ

Keywords
Τυχαία Θέματα