Απαιτείται συνέχεια εις στην «αντικειμενικότητα» του κ. Νίκου Χατζηνικολάου

Του Σεραφείμ Χ. Μηχιώτη για το enimerosi24

Με την γνωστή «αντικειμενικότητα» που τον χαρακτηρίζει, ακομμάτιστος γαρ ή-έστω-υπεράνω κομμάτων, όπως θέλει να αυτοπροβάλλεται, ο «επώνυμος» δημοσιογράφος-επιχειρηματίας εις το χώρο των ΜΜΕ κ. Νίκος Χατζηνικολάου (τουλοιπού Ν.Χ.), εθεώρησε αντιδεοντολογικές τις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις του συν. Αντώνη Λιάρου, προκειμένου να υπερασπισθεί τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ εις το οποίο και ανήκει, ως μέλος της ΚΕ, δεδομένης και της

ιδιότητός του ως ειδικού συμβούλου εις την ΕΡΤ.

Συνεπώς τον έκρινε ελεγκτέο και τον «έδωσε» εις τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, (και)συν. Σίμο Κεδίκογλου.

Το κομματικό δελτίο της «ΑΥΓΗΣ», δηλαδή η έντυπη παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ εις τα ΜΜΕ, δεν θα μπορούσε να αγνοήσει την «πάσα» που της προσέφερε ο κ. Ν.Χ.και ανέδειξε το «γεγονός», σε ελάχιστη ανταπόδοση άλλωστε της ιδιαιτέρως θετικής αντιμετώπισης, σε σημείο άμετρης προβολής, την οποία ο τελευταίος επιφυλάσσει εις το «Κόμμα» και σε στελέχη του, όπως ο Σκουρλέτης π.χ.

Βεβαίως, επειδή η συγκεκριμένη μεταχείριση αφορά υιοθετηθείσα θέση από ιδιωτικό ΜΜΕ δεν υφίσταται τυπικώς θέμα. Υπάρχει, όμως, ουσιαστικώς θέμα, καθ’ ο μέτρο πολλοί δημοσιογράφοι του χώρου του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται σε «παράθυρα» ως κομματικοί εκπρόσωποι, πρωτευόντως τουλάχιστον, ένιοι τινές δε εξ αυτών, όπως ο διευθυντήςτης «ΑΥΓΗΣ» Νίκος Φίλης και ο εκ των αρθρογράφων Γιώργος Κυρίτσης είναι και μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, εκλεγέντες με διαπιστευτήρια τα άρθρα τους…Συνεπώς,ασχέτως αν δεν το αντιλαμβάνονται ή το παραβλέπουν, ομιλούν πολιτική γλώσσα και όχι δημοσιογραφική,δηλαδή ανεξάρτητη και κατ’ επέκτασιν κριτική προς κάθε κατεύθυνση.

Επειδή δεν πιστεύω, ότι ο κ. Ν. Χ. αγνοεί τα προηγούμενα, θα πρέπει-προφανώς- να βλέπει το θέμα σε σφαιρική-και όχι επιλεκτική-βάση. Πέραν αυτών, δε, οφείλει να αναγνωρίσει, ότι ο συν. Λιάρος δεν ασκεί ουσιαστικώς τη δημοσιογραφία, από όταν απεχώρησε από το MEGA,προκειμένου να εκτεθεί ως υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ. Εν συνεχεία, καίτοι μη εκλεγείς ως βουλευτής, δεν επέστρεψε εις την ενεργό δημοσιογραφία, όπως άλλοι δημοσιογράφοι ομοίως μη εκλεγέντες, οι οποίοι έχουν επανεμφανισθεί εις τα δελτία ειδήσεων. Εις δε την ΕΡΤ, υπό την ιδιότητα του ειδικού συμβούλου, μάλλον δεν εκφέρει δημοσιογραφικό λόγο, που επηρεάζει καθοριστικώς τα πράγματα.

Λεπτομέρειες;Ίσως, αλλά κρίσιμες λεπτομέρειες..

Πάντως ο δημόσιος λόγος δεν εννοείται να επιτρέπεται σε ορισμένους μόνον και σε άλλους να απαγορεύεται, όπως βολεύουν τα πράγματα, ούτε κατανοούνται κτυπήματα «κάτω από τη μέση» γιά άλλους λόγους, ομοίως όταν βολεύουν οι συνθήκες.

Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης
Τακτικό μέλος ΕΣΗΕΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα