«Ας κάνουμε κι εμείς κάτι για τον ΠΣΑΤ…»!

Email Γιάννη Μαμουζέλου στο enimerosi24

Ομολογώ ότι ένιωσα ικανοποίηση από το αυξημένο αριθμητικό ενδιαφέρον υποβολής υποψηφιοτήτων για το δ.σ. του ΠΣΑΤ, μόνο που δεν διαπίστωσα και το ουσιαστικό στην πρόσφατη ΓΣ του Συνδέσμου, όπου η απουσία μελών αλλά και υποψηφίων ήταν εμφανής!

Με ικανοποίηση βλέπω να διατυπώνονται και κάποιοι προβληματισμοί, αλλά πέραν της θεωρίας μάλλον τίποτα άλλο δεν έχει συμβεί…
Ξέρω ότι οι περισσότεροι αθλητικοί συντάκτες θέλουν «ο ΠΣΑΤ

να κάνει πάντα κάτι γι’ αυτούς…» (ειδικά σε κάποιες δύσκολες στιγμές/περιστατικά κ.α) αλλά αγγίζουν το …μηδέν εκείνοι που την προηγούμενη τριετία (που μού έκαναν την τιμή το 2009 οι συνάδελφοι να με εκλέξουν στο δ.σ.) «έκαναν κάτι για τον ΠΣΑΤ»!

Δεν αιτιολογώ με αυτό τη συνολική λειτουργία του ΔΣ ούτε των διοικήσεων του Συνδέσμου των αθλητικών συντακτών της χώρας τα προηγούμενα χρόνια, αφού ασφαλώς αρκετά περισσότερα θα μπορούσαν να έχουν γίνει…

Αλλά καλό είναι να σκεφτόμαστε κάποια φορά αν έχουμε κάνει κάτι (έστω μικρό, π.χ. την καταβολή της εισφοράς μας) για τον ΠΣΑΤ, από τον οποίο όμως θέλαμε να παίρνουμε δώρα για τα παιδιά μας, κάρτες παρκινγκ, διαφύλαξη των δικαιωμάτων εισόδου στα γήπεδα και των θέσεων ΜΜΕ εκεί, κάρτες διαπίστευσης για σημαντικά γεγονότα, επιστολές-βεβαιώσεις για διαπίστευση σε μεγάλους αγώνες, συμμετοχή σε αποστολές ΠΣΑΤ στο εξωτερικό, προστασία από λεκτικές ή πραγματικές επιθέσεις παραγόντων, χούλιγκαν κ.α.

Δεν παραλείπω και το γεγονός είτε γραπτών ειρωνικών σχολίων εναντίον του ΠΣΑΤ και των μελών του δ.σ. είτε της επαναλαμβανόμενης απαξιωτικής φράσης «σιγά μωρέ, ποιός ΠΣΑΤ;» που ακουγόταν σε χώρους δουλειάς…

Συνάδελφοι, συμφωνώ ότι πολλά παραπάνω έπρεπε να κάνουν άλλοι, αλλά αν πραγματικά θέλετε και ενδιαφέρεστε να ζήσει και να αναζωογονηθεί ο ΠΣΑΤ δείξτε έμπρακτα το ενδιαφέρον σας!

Πρώτο βήμα η συμμετοχή σας στην εκλογική διαδικασία (με τον προβλεπόμενο νόμιμο τρόπο) και η επιλογή όσων κρίνετε ότι μπορεί να δράσουν επωφελέστερα και ουσιαστικότερα με στόχο το κοινό καλό.

Προσωπικά θέλοντας να συνδέσω μια παλαιότερη γενιά αθλητικών συντακτών, με σταθερή ενεργό συμμετοχή στα δρώμενα του ΠΣΑΤ, (χάρη στην πρόταση των Σ. Τριανταφύλλου, Φ. Χήτα, Γ. Καραλή κ.α.) και να συνεισφέρω τη μακρόχρονη εμπειρία και τη νομική σκέψη μου αποφάσισα να διεκδικήσω τη θέση του Α΄αντιπροέδρου, ώστε να μπορούν να καθοδηγηθούν σε σωστές επιλογές οι νεότεροι ηλικιακά και επαγγελματικά συνάδελφοι που φιλοδοξούν να βάλουν σε νέα σύγχρονη τροχιά το Σύνδεσμο.

Κάνω λοιπόν έμπρακτα κάτι για τον ΠΣΑΤ, που πρέπει και να ζήσει και να ορθοποδήσει (παρά τους χαλεπούς καιρούς) και να δημιουργήσει κάτι νέο με κοινή προσπάθεια.

Με αυτές τις σκέψεις ας γίνει το εκλογικό ραντεβού μας και η αρχή για μια νέα προσπάθεια…

Συναδελφικά
Γιάννης Μαμουζέλος
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας
Υποψήφιος Α΄αντιπρόεδρος ΠΣΑΤ

Keywords
Τυχαία Θέματα