Φεστιβάλ Ρωσικού κινηματογράφου

23 έως 27 Απριλίου

Στα πλαίσια του Έτους 2016: Σταυροδρόμι δυο χωρών ΕΛΛΑΔΑΣ – ΡΩΣΙΑΣ, ο Πρόεδρος της Ταινιοθηκης Gosfilmofond της Ρωσίας Νικολάι Μποροντοτσιόβ και ο Ξενοφών Λαμπράκης, πρόεδρος του Ελληνο – Ευρασιατικού Συνδέσμου, οργανώνουν στην Ελλάδα το Φεστιβάλ Ρωσικού κινηματογράφου.

Η επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει αύριο Κυριακή 24 Απριλίου στις 19.00 με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών.

Το

πρόγραμμα θα ανοίξει με:

1. Μουσικό πρόγραμμα Ρώσων και Ελλήνων καλλιτεχνών (κλασική και μοντέρνα μουσική) και την προβολή της ταινίας «Κριμαία. Δρόμος προς την πατρίδα» του Αντρέι Κοντρασόβ.

Θα ακολουθήσει δεξίωση και γνωριμία ελληνικού κοινού με τους καλλιτέχνες , ρωσικής αποστολής που είναι ο διεθνούς φήμης σκηνοθέτης Αλεξάντερ Σοκουρόβ, οι ηθοποιοί Ναταλία Βαρλέι (η γνωστή Νίνα), Μαξ Κόλοσοβ , Ρόζα Χάιρούλινα ,Άλλα Γιουγκάνοβα, Ε. Αρζαμάσοβα ,σκηνοθέτης Βλ. Χοτινένκο κ.ά.

Οι υπόλοιπες ταινίες θα προβληθούν τις επόμενες ημέρες του Φεστιβάλ στον κινηματογράφο ΑΛΚΥΟΝΙΣ (οδ. Ιουλιανού 42).

Σημειώνεται ότι το βράδυ της Δευτέρας 25 Απριλίου η ρωσική αποστολή θα εγκαινιάσει το Φεστιβάλ ΡΩΣΙΚΟΥ Κινηματογράφου στο κεντρικό Δημοτικό Θέατρο της Λαμίας, υπό την αιγίδα του Δήμου της πόλεως και του Δημάρχου κ. Νίκου Σταυρογιάννη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΡΩΣΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

23 – 27 Απριλίου 2016

Πρόγραμμα του φεστιβάλ Εθνικής Ταινιοθήκης Ρωσίας GosFilmoFond

Όλες οι ταινίες έχουν ελληνικούς υπότιτλους. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

24 Απριλίου σινεμά «Αλκυονίς» 13:00 ταινία «Όμηρος της Καυκάσου» σκην. Α.Γκαϊντάϊ

25 Απριλίου σινεμά «Αλκυονίς» 13:00 ταινία «Δασκάλα» σκην. Α.Πετρούχιν. 16:00 μαθήματα από τον σκηνοθέτη Α.Σοκούροβ. 18:00 ταινία «Αλεξάνδρα» σκην. Α.Σοκούροβ.

26 Απριλίου σινεμά «Αλκυονίς». 13:00 ταινία «Κριμαία. Επιστροφή στην Πατρίδα», 18:00 ταινία «Νορβηγός» σκην. Α.Ζβάντσεβ.

27 Απριλίου 13:00 κινούμενα σχίδια. 18:00 «Καριέρα του Ντίμα Γκόριν» σκην. Φρούνζε Ντοβλατιάν.

The post Φεστιβάλ Ρωσικού κινηματογράφου appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα