Φιλιππίδης: Πολιτική η δίωξή μου…

Για πολιτική του δίωξη επειδή υπήρξε συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή μίλησε ο δικηγόρος του Άγγελου Φιλιππίδη ενώπιον του τουρκικού δικαστηρίου που χθες απεφάνθη ότι το διεθνές ένταλμα σύλληψής του δεν ήταν σύννομο αφήνοντάς τον ελεύθερο χωρίς περιοριστικούς όρους.

«Τα γεγονότα που αποτέλεσαν τη βάση για το ένταλμα έκδοσης, αφορούν τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Ο πελάτης μου είναι φίλος του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας,

Κ. Καραμανλή, και πρόεδρος κρατικής τράπεζας. Επιδιώκουν μέσω του πελάτη μας να φθάσουν στον Καραμανλή. Η υπόθεση δεν έχει φθάσει σε δικαστική δίωξη που είναι προϋπόθεση της έκδοσης. Άρα δεν πρέπει να τεθεί θέμα έκδοσης πριν το ένταλμα σύλληψης. Ο πελάτης μας αιτήθηκε περισσότερες από μια φορά να καταθέσει στην εισαγγελία αλλά δεν έγινε τίποτα. Στον φάκελο υπάρχουν αφηρημένες κατηγορίες. Ζητούμε την απόρριψη του αιτήματος έκδοσης και την αποφυλάκιση του πελάτη μας, αν χρειαστεί με περιοριστικά μέτρα», είπε χαρακτηριστικά.

Και η δικηγόρος του κ. Φιλιππίδη είπε ότι όσοι κατηγορήθηκαν στην Ελλάδα δεν έχουν προφυλακιστεί και ζήτησε την αποφυλάκιση του πρώην επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Το δικαστήριο στην απόφασή του φαίνεται ότι συμφωνεί με αυτό το σκεπτικό και τονίζει ότι βάσει της διεθνούς σύμβασης που έχει γράψει η Τουρκία δεν μπορεί να γίνει έκδοση, ούτε να ικανοποιηθεί τέτοιο αίτημα, εφόσον δεν υπάρχει δίκη σε εξέλιξη ή καταδικαστική απόφαση.

Με βάση τα όσα είπαν οι συνήγοροί του στο δικαστήριο αλλά και εκτός αίθουσας, ο κ. Φιλιππίδης προτίθεται μόλις ολοκληρωθούν οι εκκρεμότητές του στην Τουρκία με αυτά τα εντάλματα να επιστρέψει στην Ελλάδα. Τονίζουν ότι αυτή ήταν η πρόθεσή του από την πρώτη στιγμή.

Ο κ. Φιλιππίδης βρίσκεται στο Τμήμα Αλλοδαπών και μέσα στην ημέρα αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος δίχως περιοριστικούς όρους.
Πηγή ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα