Γεροβασίλη: Δεν ήταν η "Αυγή" που δημοσίευσε πρώτη το όνομα

«Η ΝΔ προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα τρομοκράτησης με πολλαπλές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη»

Συνέντευξη στα «Παραπολιτικά fm» στον Δημήτρη Κοτταρίδη και τον Ανδρέα Παπαδόπουλο

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κυρία Γεροβασίλη, καλημέρα σας.

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Καλημέρα σας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κυρία Γεροβασίλη, έχω λίγο μπερδευτεί τις τελευταίες ημέρες κυρίως με το τι θα κάνει, ποια θα είναι τα επόμενα βήματα της Κυβέρνησης μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Πρώτα θα ήθελα να ξέρω εάν τελικά θα προχωρήσει η κατάθεση της τροπολογίας Παππά, για να κλείσουν τα κανάλια σε ένα χρονικό διάστημα πέντε ημερών το επόμενο διάστημα ή εάν θα περιμένετε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Και κάτι άλλο, που δεν έχω καταλάβει, που δεν έχω ξεκαθαρίσει, τελικά το ΣτΕ εάν βγάλει αντισυνταγματικό τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες, εάν η κυβέρνηση θα προχωρήσει. Γιατί το λέω αυτό. Γιατί υπάρχουν δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, κυβερνητικών στελεχών, που λένε χαρακτηριστικά, στο σταθμό μας και αλλού, ότι ακόμα και εάν βγει αντισυνταγματικός ο νόμος η κυβέρνηση θα προχωρήσει με κάποιον άλλο νόμο, δεν πρόκειται να αλλάξει ή να πάει πίσω στο προηγούμενο καθεστώς.

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Αυτό που είναι σαφές είναι ότι η πρόθεση της κυβέρνησης, η πολιτική επιλογή, αλλά και η υποχρέωσή της να μπει τάξη, να μπουν νόμοι και να εφαρμοστούν κανόνες στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και όσον αφορά τις δημόσιες συχνότητες. Αυτός είναι ο σταθερός μας στόχος και δεν πρόκειται να αλλάξει. Όσον αφορά το πρώτο σας ερώτημα σχετικά με την τροπολογία. Η τροπολογία αποτελεί μέρος ακριβώς μίας διαδικασίας, η οποία θα συζητηθεί και θα αποφασιστεί εάν και πότε θα κατατεθεί και ποιος διάλογος θα προηγηθεί. Δήλωσε και ο αρμόδιος Υπουργός ότι θα επιδιώξει τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις. Όσον αφορά την κρίση του ΣτΕ, έχουμε μία πρώτη απόφαση ότι θα μπει στην ουσία της υπόθεσης, δηλαδή, ότι υπήρχε λόγος να γίνουν αυτές οι προσφυγές και να τις εξετάσει. Αυτό δεν προδικάζει το αποτέλεσμα σε καμία των περιπτώσεων και δεν θα ήθελα να το προδικάσω κι εγώ…

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ναι, αλλά ακούγοντας και τον κύριο Παππά, τις απαντήσεις που έδωσε, τι θα συμβεί εάν βγει αντισυνταγματικός ο νόμος, επικαλέσθηκε τον Θεό. Είπε ότι «ο Θεός ξέρει τι θα γίνει τότε».

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Υπάρχουν δύο πιθανότητες. Η μία είναι να κριθεί συνταγματικός και να προχωρήσει κανονικά η διαδικασία ως έχει. Η δεύτερη πιθανότητα είναι να κριθεί αντισυνταγματικός και έχει μία σημασία να δούμε τότε το σκεπτικό της απόφασης.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η λογική λέει η παράκαμψη του ΕΣΡ. Αυτό λένε οι έμπειροι συνταγματολόγοι.

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Εγώ δεν είμαι σε θέση να το κρίνω αυτό, θα περιμένουμε να το δούμε. Ξέρουμε ότι οι δύο Εξουσίες, η Εκτελεστική και η Δικαστική, είναι πάντα ανεξάρτητες. Από την άλλη, ο κάθε νόμος παράγει ένα αποτέλεσμα. Αν αυτός ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός, τότε αναστέλλεται και το αποτέλεσμα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Άρα, γυρίζουμε στο προηγούμενο καθεστώς.

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Είναι βέβαιον ότι στην πρώτη φάση θα γυρίσουμε στο προηγούμενο καθεστώς. Όμως αυτό το προηγούμενο καθεστώς της ανομίας και της αναρχίας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι. Σας εξηγώ ότι ο στόχος παραμένει σταθερός.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Που σημαίνει ότι μπορεί να φέρετε καινούργιο νόμο, δηλαδή; Ενδεχομένως αυτό να γίνει, αφού έχει συγκροτηθεί και το ΕΣΡ λογικά.

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Θα συζητηθούν όλα τα επόμενα βήματα. Σε μία πρώτη φάση βεβαίως το καθεστώς το οποίο θα επικρατεί την επόμενη ημέρα θα είναι το προηγούμενο καθεστώς. Αυτό νομίζω ότι προσβάλλει την ελληνική πραγματικότητα και αυτούς, οι οποίοι αντιστρατεύτηκαν και πάλεψαν ενάντια σε όλη αυτή τη διαδικασία.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κυρία Γεροβασίλη, στη ΝΔ σας κατηγορούν ανοιχτά, την κυβέρνηση δηλαδή όχι εσάς και το Μέγαρο Μαξίμου, για προσπάθεια χειραγώγησης των θεσμών, υπάρχει θέμα Δημοκρατίας λένε χαρακτηριστικά και για τα όσα συμβαίνουν στις τηλεοπτικές άδειες και για τα όσα συμβαίνουν στη δικαιοσύνη. Από την άλλη, το ίδιο γίνεται και από τη δική σας πλευρά. Δεν πιστεύετε ότι δημιουργείται πραγματικά ένα θέμα στη δικαιοσύνη πλέον και στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας με αυτή την πολιτική αντιπαράθεση;

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Να ξεκαθαρίσουμε το εξής: Ανεξαρτήτως το τι συμβαίνει στην κοινή γνώμη, ανεξαρτήτως του τι συμβαίνει στον δημόσιο διάλογο, ανεξαρτήτως των τοποθετήσεων και των πολιτικών προσώπων, όλων όσων έχουν δημόσιο βήμα, δεν θα πρέπει να επηρεάζουν τις αποφάσεις της δικαιοσύνης. Η δικαιοσύνη θα πρέπει να κάνει τη δουλειά της ανεξάρτητα και αμερόληπτα. Όλοι όσοι έχουν δημόσιο λόγο και ασκούν δημόσια κριτική θα πρέπει να σταθούν και οι ίδιοι στο ύψος των περιστάσεων. Εμείς από πλευράς μας ουδέποτε, έχουμε παρέμβει στα θέματα της δικαιοσύνης. Αντιθέτως, από τη μεριά της αντιπολίτευσης, έχουμε σειρά παρεμβάσεων. Σας θυμίζω τον κύριο Φορτσάκη που έκρινε κακή την ποιότητα του ΣτΕ, λέγοντας ότι οι δικαστές πηγαίνουν διακοπές και διάφορα άλλα σχόλια τα οποία εάν είχε τολμήσει να ξεστομίσει πρόσωπο το οποίο δεν είναι στη ΝΔ, θα είχε γίνει σήμερα καινούργιος πόλεμος. Σας θυμίζω ότι αυτό πέρασε απαρατήρητο. Το σχολιάζω απλώς.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και καλά κάνατε από την πλευρά σας.

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Και πολλές άλλες παρεμβάσεις πολιτικών και από τη ΝΔ, που ισχυρίζονται ότι, όλον αυτόν τον καιρό, ότι αυτός ο νόμος είναι αντισυνταγματικός. Το λένε καθημερινώς σε όλους τους τόνους και πολιτικοί και άνθρωποι των μέσων μαζικής επικοινωνίας, χωρίς αυτό να θεωρείται παρέμβαση. Όλα αυτά δημιούργησαν ένα κλίμα προσπάθειας τρομοκράτησης του δικαστικού σώματος. Εγώ δεν θεωρώ ότι τρομοκρατήθηκε, αλλά λέω ότι υπήρξε προσπάθεια και δημιουργήθηκε ένα κλίμα πολεμικό. Δεν έγινε από την πλευρά μας. Η Κυβέρνηση έφτιαξε έναν νόμο, βγήκε μπροστά, τον υπερασπίστηκε στο Κοινοβούλιο, τον υπερασπίστηκε στον δημόσιο διάλογο και προχώρησε με βάση τον νόμο τον οποίο επέλεξε να προτείνει και ψήφισε το Ελληνικό Κοινοβούλιο ανοιχτά και καθαρά. Από εκεί και πέρα, το τι θα κάνει η δικαιοσύνη είναι δικό της θέμα και βεβαίως, τις αποφάσεις της, τις σεβόμαστε όλοι.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πριν από λίγα λεπτά ο κ. Κουμουτσάκος, στην ενημέρωση που έκανε στους πολιτικούς συντάκτες, έκανε λόγο για σκοτεινές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη με έντονα χαρακτηριστικά παρακράτους και ότι υπάρχει κρίση Δημοκρατίας με ευθύνη της κυβέρνησης.

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Να μας φέρει και τις αποδείξεις. Κοιτάξτε, όλα αυτά τα απειλητικά δεν μας πτοούν και δεν πτοούν και την ελληνική κοινωνία. Έχει αποδειχθεί διαχρονικά και ιστορικά το ποιοι στήριξαν τέτοιου τύπου μεθοδεύσεις στη χώρα, ποιοι διατύπωσαν διάφορες και ποιοι ξέρουν καλά όλους αυτούς τους μηχανισμούς. Από εκεί και πέρα, αυτά τα οποία εκτοξεύονται ως χαρακτηρισμοί -έχει επιλέξει η Ν.Δ. να μιλάει με ανυπόστατους χαρακτηρισμούς που δεν στηρίζονται πουθενά. Και πιστεύει ότι η αναπαραγωγή τους θα δημιουργήσει και κλίμα. Δεν είναι ο ελληνικός λαός ανόητος. Και ξέρουν ότι σήμερα γίνεται μια μάχη. Υπάρχει μια σύγκρουση συμφερόντων. Είναι σαφές ποια συμφέροντα υπερασπίζεται η ελληνική κυβέρνηση και είναι σαφές ποιοι υπερασπίζονται τα συμφέροντα που τόσο χρόνια έφεραν τη χώρα σε αυτή την κατάσταση. Αυτός είναι ο σαφής διαχωρισμός, με αξιακό φορτίο. Οι χαρακτηρισμοί εκ μέρους της Ν.Δ., καλό θα ήταν να εκλείψουν. Να μην τορπιλίζουν το κλίμα, να μην μιλούν για θέματα Δημοκρατίας. Δεν ήταν αυτοί που τα υπερασπίστηκαν σε αυτή τη χώρα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να ρωτήσω, αν κατά την εκτίμησή σας ήταν φάουλ της εφημερίδας «Η ΑΥΓΗ» η δημοσιοποίηση με φωτογραφία του ονόματος του εκβιαζόμενου δικαστή;

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Θα διαφωνήσω με την ερώτησή σας. Με ποια έννοια το λέω: Ότι αυτή που δημοσιοποίησε το όνομα του δικαστή δεν ήταν η εφημερίδα «Η ΑΥΓΗ» ή τουλάχιστον δεν ήταν η πρώτη, δημοσιοποιήθηκε πρώτα και από βουλευτή της Ν.Δ. Υπήρξε και κοινοβουλευτικός έλεγχος.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Όχι από βουλευτή της Ν.Δ., τον ανεξάρτητο βουλευτή κ. Νικολόπουλο εννοείτε.

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Όχι, αναφέρομαι σε τοποθέτηση βουλευτή της Ν.Δ. στη Βουλή. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Και από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, αλλά και από ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδα, δημοσιοποιήθηκε όνομα. Θα έπρεπε, λοιπόν, η ερώτηση να απευθύνεται στο ποιος το έκανε αρχικά. Μια δημοσιογραφική επιλογή αναπαραγωγής είναι άλλη ιστορία την οποία, επιτρέψτε μου, δεν μπορώ να κρίνω. Ωστόσο, η θέση μου είναι και είναι απολύτως σαφής, ότι προφανώς, τα προσωπικά δεδομένα θα πρέπει να προστατεύονται στον δημόσιο λόγο. Σε αυτό θα μας βρείτε απολύτως σταθερούς. Από την άλλη, αν υπάρχει πειθαρχικό θέμα, δηλαδή αν υπήρξε εύνοια, πχ στην ανάδειξη του δικαστικού Σώματος, επαναλαμβάνω «εάν», τότε θα πρέπει τα αρμόδια όργανα, όπως διατάχθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης, να πραγματοποιήσουν μια έρευνα, η οποία να διαπιστώσει πρώτον, εάν τα προσωπικά δεδομένα παραβιάστηκαν και δεύτερον, εάν συντρέχει και ζήτημα, όσον αφορά την παρέμβαση σε θέματα ανάδειξης δικαστών. Θεσμικά, η Δικαιοσύνη θα κάνει περί αυτού αυτό που πρέπει.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπάρχει το γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, το οποίο έχει αποφανθεί πως ο Προϋπολογισμός δεν βγαίνει. Δηλαδή, δεν πρόκειται να έχει αναπτυξιακή διάσταση. Προβλέπει νέα μέτρα, νέους φόρους. Σας ανησυχεί αυτό;

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Δεν προβλέπει νέα μέτρα και νέους φόρους, παρά μόνο τα ήδη ψηφισμένα. Δεν υπάρχουν νέα. Η απαισιοδοξία της ευθύνης αυτής δεν θα μας βρει απολύτους σύμφωνους. Βεβαίως, είναι ένας Προϋπολογισμός, ο οποίος αποτυπώνει μια κατάσταση που δεν είναι αναπτυξιακή. Ωστόσο, δεν θα συμφωνήσουμε απολύτως. Πρώτον:
-οι περισσότερες εκτιμήσεις των οικονομικών διεθνών Οργανισμών για την ανάπτυξη –εννοώ του 2017- στο επίπεδο του 2,7, είναι ότι δεν απέχουμε από αυτό. Είναι εκτίμηση του δικού μας οικονομικού επιτελείου. Δεύτερον, σε αυτό τον Προϋπολογισμό υπάρχουν και θετικές κοινωνικές παρεμβάσεις και μάλιστα για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια. Να σας θυμίσω τα 760 εκατ. για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, τα 300 εκατ. αύξηση των πόρων για Παιδεία και Υγεία, τα 100 εκατ. για την κάλυψη των δανειοληπτών α’ κατοικίας. Και για πρώτη φορά μετά από χρόνια, την αύξηση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων κατά 250 εκατ. Και επιπλέον μέτρα, αυξάνουν την εισπραξιμότητα των εσόδων, όπως η εθελοντική αποκάλυψη καταθέσεων και παρεμβάσεις για την πάταξη του λαθρεμπορίου κ.τ.λ. Αυτά είναι στοιχεία του φετινού Προϋπολογισμού, τα οποία δεν πρέπει να περνούν απαρατήρητα. Κατά τα άλλα, είμαστε αισιόδοξοι ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά στο στόχο, το 2017 να έχουμε περάσει τους θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η κυβέρνηση έχει επενδύσει πάρα πολλά στο θέμα του χρέους. Ο Πρωθυπουργός βρίσκεται στις Βρυξέλλες όπου θα έχει και κάποιες επαφές. Περιμένετε να βγει κάτι, να ανοίξει κάτι ουσιαστικό στο θέμα του χρέους ή όλο αυτό θα είναι μια συζήτηση που θα μείνει σε ρητορικό επίπεδο, όπως έχουμε συνηθίσει;

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Η βασική μας στρατηγική – η οποία έχει χαραχθεί, από πέρυσι, είναι ότι θα πρέπει να καταστεί το χρέος βιώσιμο και θα πρέπει να παρθούν μέτρα γι’ αυτό. Το χρέος δεν είναι βιώσιμο και κανένα πρόγραμμα δεν θα βγάλει τη χώρα από τα αδιέξοδα εάν δεν έχουμε επίλυση και ρύθμιση του χρέους, όπως το λέγαμε πάντα. Σιγά-σιγά βρήκαμε πάρα πολλούς συμμάχους αυτής της θέσης και στην Ευρώπη, αλλά και πέραν της Ευρώπης. Δυστυχώς, όχι την αξιωματική αντιπολίτευση στη χώρα μας, αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα. Επομένως και στη συμφωνία του Μαΐου αποτυπώθηκε, για πρώτη φορά, ότι θα πρέπει να ληφθούν βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέρα για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους. Η πρώτη αξιολόγηση ολοκληρώθηκε. Ήδη, έχει ξεκινήσει η δεύτερη αξιολόγηση. Στόχος μας είναι να γίνει επιτυχώς και γρήγορα, προκειμένου τον Δεκέμβριο, δηλαδή πριν το κλείσιμο της χρονιάς, να έχουμε παρεμβάσεις για το χρέος στο μεσοπρόθεσμο τουλάχιστον διάστημα, δηλαδή για μετά το 2018. Αυτά τα έχουμε εντάξει στην κεντρική μας στρατηγική και παλεύουμε γι’ αυτό. Σήμερα, βλέπω να παλεύουν και άλλοι. Όπως είπε και ο υπουργός Οικονομικών, υπάρχουν πολλοί παίκτες που δουλεύουν για μια λύση για το χρέος. Μια λύση, η οποία πρέπει να είναι σταθερή και να βγάζει τη χώρα από το οικονομικό αδιέξοδο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ανασχηματισμό πότε να αναμένουμε;

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Αυτό δεν ξέρω να σας το πω. Αυτό το γνωρίζει ο Πρωθυπουργός.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πλησιάζει; Γιατί διαβάζουμε κάθε ημέρα διάφορα σενάρια, μέχρι και εκλογικά.

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Τα σενάρια ανασχηματισμού τα διαβάζουμε από τον Μάιο, αν δεν απατώμαι. Έχουν περάσει τόσοι μήνες, αλλά ανασχηματισμός δεν έχει γίνει σύμφωνα με όσα δημοσιεύτηκαν. Νομίζω ότι κάποια στιγμή θα γίνει ανασχηματισμός, και αυτή τη χρονική στιγμή δεν μπορώ να την προσδιορίσω. Δεν θα ήταν δυνατόν.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σήμερα, έχουν μια διαμαρτυρία οι υπάλληλοι του ΕΚΑΒ, οι οποίοι κατηγορούν την κυβέρνηση ότι προωθεί σχέδιο ιδιωτικοποίησης στα ασθενοφόρα και στις μεταφορές στην Υγεία. Υπάρχει κάτι τέτοιο;

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Αυτό είναι απολύτως ψευδές. Ττο μόνο που ρυθμίζεται είναι, ότι αν κάποια στιγμή δεν αρκούν οι υποδομές του ΕΚΑΒ για κάποιο λόγο, για κάποιο επείγον περιστατικό που θα προκύψει, να μπορεί να χρησιμοποιήσει και κάποιους από τον ιδιωτικό τομέα. Νομίζω ότι αυτό είναι το μόνο που ρυθμίζεται και είναι απολύτως λογικό.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Με οικονομικό κόστος για τον ασθενή;

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Όχι. Με τη ρύθμιση αυτή το Δημόσιο συνεργάζεται ή παίρνει μια βοήθεια από τον ιδιωτικό τομέα, αλλά όπως σε παροχές Υγείας, το Δημόσιο καλύπτει αυτές τις ανάγκες. Αυτό συμβαίνει σε όλες τις παροχές Υγείας, όπως είναι και οι συμβάσεις που συνάπτει με γιατρούς και ελεύθερους επαγγελματίες στο Δημόσιο, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες. Δεν πληρώνει τους γιατρούς του ιδιωτικού τομέα ο ασθενής, το Δημόσιο καλύπτει τις ανάγκες. Από την άλλη πλευρά, να σας θυμίσω ότι μετά από χρόνια αναδιοργανώνεται ο στόλος του ΕΚΑΒ. Ήδη, έχουν παραδοθεί 90 καινούρια ασθενοφόρα στην Περιφέρεια, έπειτα από διαγωνισμό που κράτησε πολλά χρόνια και τον οποίο εμείς ολοκληρώσαμε. Υπάρχει και διαγωνισμός για άλλα 115, νομίζω. Επίσης, μετά από πολύ καιρό έχουν προσληφθεί 187 διασώστες και βρίσκεται σε εξέλιξη καινούριος διαγωνισμός για 100 νέες θέσεις. Αυτά γίνονται σε μια προσπάθεια να στηρίξουμε το ΕΚΑΒ.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μακάρι, γιατί τα προβλήματα της Υγείας είναι τεράστια.

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Ήταν στις προτεραιότητές μας να γίνει αυτό, διότι πραγματικά οι ανάγκες του ΕΚΑΒ είναι τεράστιες και επείγουσες. Το ΕΚΑΒ δεν μπορεί να περιμένει και δεν μπορεί να καθυστερεί. Είναι ανεπαρκής αυτός ο μηχανισμός.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και μια τελευταία ερώτηση: Επειδή ο συνάδελφος είναι πιο μεγάλος και έχει προλάβει και τα briefing του Μαρούδα, ρωτάει αν θα ξαναξεκινήσετε briefing;

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Ναι, βεβαίως. Θα είχε, ήδη, ξεκινήσει, εάν δεν είχα ασθενήσει αυτή την εβδομάδα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ: Περαστικά. Ευχαριστούμε πολύ.

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Να είστε καλά.

The post Γεροβασίλη: Δεν ήταν η "Αυγή" που δημοσίευσε πρώτη το όνομα appeared first on Enimerosi24.

Keywords
ονομα, νεα δημοκρατια, συριζα, ΕΣΡ, σημαίνει, αποδειξεις, ρωτήσω, αυγη, βουλη, προυπολογισμος, νέα, βρυξέλλες, χρεος, μαΐου, λύση, εκαβ, enimerosi24, τελη κυκλοφοριας, εφημεριδα δημοκρατια, ανασχηματισμος, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, αξιολογηση, κοινωνια, enimerosi24, βημα, γνωμη, δουλεια, εκαβ, θεμα, νεα μετρα, προγραμμα, υγεια, υψος, φωτογραφια, αυξηση, αποκαλυψη, ασθενοφορα, βγαινει, βοηθεια, βρειτε, βρισκεται, βρυξέλλες, γινει, γινεται, γινονται, διαστημα, δημοσιο, δυστυχως, δηλωσεις, δικη, εγινε, ειπε, υπαρχει, εκτιμηση, εβδομαδα, ενημερωση, εννοειτε, εννοια, εξελιξη, επρεπε, ερευνα, ευθυνη, ευνοια, ευρωπη, εφημεριδα, ιδιο, θεος, καλημερα, κυβερνηση, κυρια, κλιμα, λύση, λογο, μαΐου, μαξιμου, ματια, μεσοπροθεσμο, μηνες, νομοι, παντα, ουσιαστικο, ουσια, πιθανοτητες, ποιοτητα, προβληματα, ρυθμιση, ρωτήσω, σαφης, συζητηση, σειρα, συχνοτητες, σχεδιο, σχολια, φαουλ, φορα, βηματα, χωρα, η εφημεριδα, μεινει, μπροστα, οργανα, σημαίνει, θεματα, θεσεις, υγειας, βεβαιως
Τυχαία Θέματα