Η απουσία Παπαχελά-Μαλέλη από την παρουσίαση Παναγιωτόπουλου, ο ΣΥΡΙΖΑ και το προβάδισμα Μητρόπουλου στον ΔΟΛ

Σε διαδικασία συνταξιοδότησης ο Τσίγκας του MEGA

Του Νίκου Νικητέα από τη στήλη «Media windows»

Ήταν όλοι τους εκεί και όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι. Μέχρι και ο Νίκος Χατζηνικολάου έδωσε το «παρών» στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του διευθυντή ειδήσεων του MEGA, Χρήστου Παναγιωτόπουλου τη Δευτέρα, στο αρχιτεκτονικό αριστούργημα που στεγάζει το Μουσείο της Ακρόπολης! Και το τονίζουμε, διότι κατά τους ευφάνταστους μιντιακούς ρεπόρτερ τους δύο άνδρες χωρίζει άβυσσος, κάτι σαν Καραμανλής και Παπανδρέου

ή στο πιο σύγχρονο, Σαμαράς και Τσίπρας! Μοιραία λοιπόν, το ενδιαφέρον εστιάστηκε στις ελάχιστες απουσίες και όχι στις παρουσίες, οι οποίες ομολογουμένως ήταν ανωτάτου επιπέδου, λόγω Σαμαρά και Βενιζέλου.

Ποιοι έλειψαν όμως από την όμορφη παρουσίαση; Ο διευθυντής της εφημερίδας «Καθημερινή», Αλέξης Παπαχελάς και συνεργάτης του MEGA για περισσότερο από μια δεκαετία, επέλεξε να μην εμφανιστεί στο Μουσείο της Ακρόπολης. Το ίδιο συνέβη και με τον γενικό διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης του ΣΚΑΙ, Σταμάτη Μαλέλη, που διετέλεσε διευθυντής σύνταξης του μεγάλου καναλιού από το 1991 έως το 1993.

Και να κλείσουμε τα της εκδήλωσης μεταφέροντας το εύστοχο σχόλιο γνωστού σκιτσογράφου σε πηγαδάκι, για την παρουσία των τριών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, Μηλιού, Βούτση, Φίλη ότι, «Αυτοί μποϋκοτάρουν μόνο τα πάνελ του MEGA, με την ποίηση δεν έχουν πρόβλημα»!

Ισχυρό προβάδισμα για υψηλές επιτελικές θέσεις στη νέα εποχή που ξημερώνει για τον ΔΟΛ, φέρεται να έχει ο καταξιωμένος δημοσιογράφος της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», Δημήτρης Μητρόπουλος. Ειδικά μετά την κατάργηση της «επετηρίδας» στον οργανισμό που επέβαλε η παρουσία του νέου επενδυτή, Π. Κουβουτσάκη.

Αν και η παραίτησή του παραμένει εν ισχύι, η παραμονή του στο κανάλι ενδέχεται να παραταθεί μέχρι το τέλος της σεζόν, μετά από συμφωνία με τους εκδότες. Ο λόγος για τον Ηλία Τσίγκα του MEGA, που λέγεται ότι υπέβαλε τα χαρτιά του για να συνταξιοδοτηθεί και η αποχώρησή του να ταυτιστεί με τη νέα περίοδο της ζωής του.

Τέλος, απομακρύνεται η πιθανότητα όσο περνούν οι εβδομάδες, ο Πέτρος Κωστόπουλος να αναλάβει, εκτός από το πρωινό και βραδινή εκπομπή. Στον προγραμματισμό του καναλιού δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη.

Keywords
Τυχαία Θέματα