Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες

Τον πανελλαδικό συντονισμό για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι αγρότες από 35 «μπλόκα» στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποίησαν στη Νίκαια την Κυριακή.

Οι αγρότες αποφάσισαν να συνεχίσουν τον αγώνα, προκειμένου η κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους και προς αυτή την κατεύθυνση έλαβαν τρεις αποφάσεις:

να υπάρξει πανελλαδικός συντονισμός με τη σύσταση συντονιστικού οργάνουνα ζητηθεί συνάντηση με τον πρωθυπουργόνα πραγματοποιείται, σε καθημερινή βάση, αποκλεισμός του εθνικού οδικού
δικτύου σε όλα τα σημεία συγκέντρωσης τρακτέρ, από τις δύο έως τις τρεις το μεσημέρι

Παράλληλα, καλούν κι άλλους αγρότες να δυναμώσουν τα μπλόκα τους, αλλά και όλους τους φορείς να στηρίξουν τον αγώνα τους.

Μετά την ολοκλήρωση της τρίωρης συνεδρίασης, εκατοντάδες αγρότες ανέβηκαν στην Εθνική Οδό, στο ύψος του κόμβου της Νίκαιας, παρά τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, όπου και παραμένουν διαμαρτυρόμενοι, έχοντας αποκλείσει και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Παράλληλα, οι αγρότες της Καβάλας και της Δράμας έκλεισαν, από τις δύο το μεσημέρι και για περίπου μία ώρα, το τμήμα της Εγνατίας Οδού, στο ύψος του κόμβου της Χρυσούπολης, καθώς και την Εθνική Οδό Δράμας – Καβάλας, στο ύψος της Τοπικής Κοινότητας Λυδίας, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους.

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Σαμαράς δεν εξαφάλισε πρόσθετα κονδύλια»

«Οι κινητοποιήσεις των αγροτών αποτελούν μια κραυγή απόγνωσης των ανθρώπων που διεκδικούν τα αυτονόητα για να μπορούν να παράγουν. Στην πιο δύσκολη στιγμή για τους ίδιους και τη χώρα, ο κ. Σαμαράς τους εμπαίζει, αφού ούτε θέλησε, ούτε εξασφάλισε τίποτα από τα πρόσθετα κονδύλια του Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ όλος ο ευρωπαϊκός Νότος και πολλές χώρες του Βορρά διασφαλίζουν πρόσθετες πληρωμές για τον αγροτικό τομέα (πχ η Γαλλία 1 δισ. ευρώ, η Ιταλία 1,5 δισ. ευρώ, η Αυστρία 700 εκατ. ευρώ, η Φινλανδία 600 εκατ. ευρώ, η Ισπανία και η Πορτογαλία από 500 εκατ. ευρώ).
Πηγή in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα