Μηνύματα Χαρδούβελη προς τη Δεξιά και την Αριστερά – Στουρνάρας: Θα φυλάξει τις Θερμοπύλες

Σε φιλικό κλίμα έγινε η τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου Οικονομικών με τον Γιάννη Στουρνάρα να δηλώνει ότι φεύγει «με τις καλύτερες αναμνήσεις» και τον νέο «τσάρο της Οικονομίας» Γκίκα Χαρδούβελη να υπογραμμίζει πως «δεν θα φωνάξουμε πολύ, αλλά θα δουλέψουμε χωρίς αλλαγή στη φιλοσοφία».

«Από όποιο πόστο κι αν βρεθώ θα βοηθήσω για την οικονομική ανάπτυξη αυτού του τόπου» δήλωσε, κατά την αποχώρησή του ο κ. Γιάννης Στουρνάρας,

ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τόσο τον πρωθυπουργό όσο και τους συνεργάτες του στο υπουργείο.

«Είμαι σίγουρος ότι θα φυλάξει τις Θερμοπύλες δηλαδή τα επιτεύγματα που είχαμε μέχρι τώρα» δήλωσε ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών για τον διάδοχό του, για τον οποίο είπε ότι είναι «αναγνωρισμένος για την προσφορά του» ενώ τόνισε ότι οι αγορές αντιδρούν θετικά στη νέα κυβέρνηση.

Παραλαμβάνοντας το υπουργείο, ο κ. Χαρδούβελης, αφού συνεχάρη τον προκάτοχό του, δηλώνοντας πως «τα δύο χρόνια που πέρασε στο υπουργείο δεν ήταν εύκολα», υπογράμμισε: «Η οικονομία σταθεροποιείται πια. Δεν είμαστε εκεί που ήμασταν. Επιτυγχάνεται μια σταδιακή αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας προς τις εξαγωγές. Θα δούμε την ανάκαμψη να έρχεται επιτέλους και στους αριθμούς αλλά θα τη δουν και οι Έλληνες», εκτιμώντας πως το το εισόδημα του πολίτη θα βελτιωθεί φέτος για πρώτη χρονιά.

«Η ελληνική οικονομία έχει ακόμη προβλήματα αλλά το εισόδημα του πολίτη θα βελτιωθεί φέτος για πρώτη χρονιά» ανέφερε ο νέος υπουργός προσθέτοντας πως «η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι μια χώρα μόνο κατανάλωσης, πρέπει να γίνει μια χώρα παραγωγής».

Απευθυνόμενος προς την Αριστερά ο κ. Χαρδούβελης ανέφερε ότι «πρέπει να καταλάβει ότι γι’ αυτά που λέει πρέπει να υπάρχει προϋπολογισμός». Αντιστοίχως, «η Δεξιά να φύγει από τον ατομικισμό να κοιτάξει το σύνολο και την οικογένεια» τόνισε.

«Να κάνουμε αυτό που θέλουμε εμείς, όχι μόνο αυτά που μας λέει η τρόικα», κατέληξε ο κ. Χαρδούβελης.

Ο κ. Χαρδούβελης είπε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να είναι μόνον χώρα κατανάλωσης, αλλά και παραγωγής με εξαγώγιμα προϊόντα και ζήτησε από τις τράπεζες- παρά το ότι τα προβληματικά δάνεια είναι πάρα πολλά- να συμβάλουν στην αναδιάρθρωση του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας. Την αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα, την έχει αναλάβει το υπουργείο, πρόσθεσε.
Πηγή ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα