«Νέα ένοπλη αντεπίθεση» αναγγέλλουν Νίκος Μαζιώτης και Πόλα Ρούπα

Σε μία «νέα ένοπλη προλεταριακή αντεπίθεση» αναφέρεται ο αντάρτης πόλης Νίκος Μαζιώτης και η σύντροφός του Πόλα Ρούπα στην τέταρτη φορά που «παρεμβαίνει» από το Διαδίκτυο μετά την εξαφάνισή τους πριν από περίπου ενάμιση χρόνο. Πρόκειται ωστόσο ουσιαστικά για την πρώτη ηλεκτρονική εμφάνιση των δύο βασικών μελών της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» μετά την ένοπλη επίθεση στα γραφεία

της Νέας Δημοκρατίας στις αρχές Ιανουαρίου 2013, ενέργεια η οποία παραμένει χωρίς ανάληψη ευθύνης και ορισμένοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. τη συσχετίζουν με τους δύο άφαντους αντεξουσιαστές.

Μαζιώτης και Ρούπα δεν αναφέρουν οτιδήποτε για την επίθεση αυτή, ούτε για ενδεχόμενη εμπλοκή τους. Επιπλέον δεν προχωρούν σε κανέναν σχολιασμό για τις πρόσφατες ενέργειες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας με τις συλλήψεις μελών της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς».

Οι δύο αντεξουσιαστές σχολιάζουν την απόφαση του δικαστηρίου για τη δράση του «Επαναστατικού Αγώνα» που εκδόθηκε στις 3 Απριλίου 2013 το οποίο τους επέβαλε ποινή κάθειρξης 50 ετών. Από την «»παράνομη» ελευθερία» τους, όπως χαρακτηρίζουν την κατάσταση στην οποία βρίσκονται, αναφέρουν: «Η απόφαση του δικαστηρίου αντανακλά μια αντίφαση που κατά την άποψή μας παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε δίκη ένοπλης οργάνωσης. Από τη μια το δικαστήριο όφειλε να εξασφαλίσει μια μεγάλη καταδίκη για τα μέλη της οργάνωσης η οποία έχει πολιτικό νόημα και στόχευση. Από την άλλη η πολύμηνη μάχη στην δικαστική αίθουσα των μελών με το δικαστήριο και το σκεπτικό των διωκτών τους είχε ως αποτέλεσμα μεγάλο μέρος των κατηγοριών όπως ήταν διατυπωμένες στο βούλευμα να καταρρεύσουν».

Επιπλέον ο Νίκος Μαζιώτης και η Πόλα Ρούπα στέκονται στην απόφαση απαλλαγής τους από την κατηγορία της αρχηγίας των μελών του «Επαναστατικού Αγώνα». Όπως σημειώνουν, «είναι η πρώτη φορά που δικαστήριο αποδέχεται την οριζόντια μορφή πολιτικής οργάνωσης των αναρχικών, που αποδέχεται στην ουσία την ύπαρξη μη ιεραρχικών μορφών πολιτικής οργάνωσης έξω, πέρα και ενάντια στην κυρίαρχη οργανωτική μορφή. Αυτό εξάλλου επιβεβαιώνει και η θέση του εισαγγελέα που στήριξε τη μη ορθότητα της κατηγορίας λέγοντας πως «προέκυψε ότι ο Επαναστατικός Αγώνας ήταν μια αναρχική οργάνωση, της οποίας τα μέλη εύλογο είναι εκ πεποιθήσεως να απεχθάνονται κάθε μορφής ιεραρχική εξάρτηση κι έτσι όπως οι τρεις πρώτοι κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν»».

Τέλος, οι δύο αντεξουσιαστές σε σχέση με τα μελλοντικά σχέδιά τους μιλούν για νέα ένοπλη δράση. Όπως σημειώνουν, «στόχος μας είναι η προώθηση ενός συνεκτικού πολέμου ενάντια στις θέσεις, τις αντιλήψεις και τις αξίες του συστήματος παράλληλα με την προώθηση της ενότητας του αγώνα για την Επανάσταση και του δίκαιου της ένοπλης προλεταριακής αντεπίθεσης για την επίτευξή της. Αυτός πιστεύουμε πως είναι ο πολιτικός προσανατολισμός για την ανάπτυξη της επαναστατικής δράσης σε όλες τις μορφές της. Τον ίδιο προσανατολισμό διατηρήσαμε τόσο μέσα όσο και έξω από τις φυλακές και το δικαστήριο: στα αμφιθέατρα, στους δρόμους, σε όλα όσα είπαμε και γράψαμε. Τον ίδιο προσανατολισμό είχαμε, έχουμε και θα έχουμε. Γιατί μεγαλύτερη σημασία για εμάς έχει πάντα από τη θέση που κάθε φορά βρισκόμαστε, να στηρίζουμε και να προωθούμε με όλες μας τις δυνάμεις την κοινωνική Επανάσταση. Γιατί αυτή είναι ο σκοπός που καθόριζε, καθορίζει και θα καθορίζει πάντα τις επιλογές μας».

Το πρώτο μήνυμα του Νίκου Μαζιώτη είχε σταλεί τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012 σε διαδικτυακό τόπο αντεξουσιαστών. Ο Μαζιώτης σχολίαζε κατάθεση στις 23 Οκτωβρίου 2012 (σ.σ. η ανάρτησή του έγινε δηλαδή 20 ημέρες μετά το «ερέθισμα» του κειμένου του) μιας γυναίκας μάρτυρος υπεράσπισης ενός άλλου κατηγορουμένου στη δίκη του «Επαναστατικού Αγώνα». Στις 5 Δεκεμβρίου 2012 ο Νίκος Μαζιώτης και η σύντροφός του απάντησαν (σ.σ. με διαφορά χρόνου 15 ημερών) πάλι σε άλλο κείμενο των ίδιων συνομιλητών του στο Διαδίκτυο για τον διαχωρισμό των αντεξουσιαστών. Η τρίτη εμφάνισή τους ήταν στις 29 Ιανουαρίου 2013 – με κείμενα όμως που είχαν γράψει τον περασμένο Δεκέμβριο – στέλνοντας στο δικαστήριο που εκδίκαζε την υπόθεση του «Επαναστατικού Αγώνα» δύο πολυσέλιδα απολογητικά υπομνήματα.
Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.
Πηγή tovima.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα