«Πρόοδος» με όλα τα θέματα στο τραπέζι, πλην της ΕΡΤ, κατά την συνάντηση Σαμαρά-τρόικα

Συζήτηση εφ’ όλης της ύλης, πλην του ζητήματος της ΕΡΤ, είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τους επικεφαλής της τρόικα, όπως δήλωσε εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, σημειώνοντας πως υπήρξε «σημαντική

πρόοδος».

«Ετέθησαν όλα τα θέματα στο τραπέζι. Υπήρξε σημαντική πρόοδος δεν έγινε συζήτηση για την ΕΡΤ», σχολίασε λιτά ο κ. Στουρνάρας.

Ερωτηθείς δε από δημοσιογράφους για το ενδεχόμενο επαναπρόσληψης του συνόλου του προσωπικού της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ο υπουργός Οικονονομικών απάντησε: «Θα τα πούμε αύριο».

Όπως σχολίασε ο υπουργός Οικονομικών, οι διαπραγματεύσεις με τους εκπρόσωπους των δανειστών θα επιστρέψουν στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα.

Επί τάπητος, σύμφωνα με πληροφορίες, τέθηκαν, μεταξύ άλλων, τα ελλείμματα του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών Ταμείων, αλλά και το αναμενόμενο «κενό» στα σχεδιαζόμενα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις για το 2013.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σε ότι αφορά τον ΕΟΠΥΥ και τα ασφαλιστικά Ταμεία, εξετάζεται το ενδεχόμενο να συσταθούν αρμόδιες επιτροπές στα υπουργεία Υγείας και Εργασίας αντίστοιχα, που θα εξετάσουν την εξεύρεση των απαραίτητων κεφαλαίων μέσα από τον προϋπολογισμό του εκάστοτε υπουργείου.

Σε ό,τι αφορά το «μέτωπο» των αποκρατικοποιήσεων, η Αθήνα φέρεται να προτείνει αρχικά την μετάθεση εισοδηματικών στόχων για το επόμενο έτος.
Γιάννης Ντσούνος
Πηγή skai.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα