Συγκλονιστική μαρτυρία της μητέρας της Μυρτούς που κακοποιήθηκε στην Πάρο

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ξεκίνησε την Τρίτη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Σύρου η δίκη του 23χρονου πακιστανού που ομολόγησε τον βάναυσο ξυλοδαρμό της 16χρονης Μυρτούς, το καλοκαίρι το 2012 στην Πάρο.

Συγκλονιστική είναι η κατάθεση της μητέρας της, η οποία τη βρήκε ετοιμοθάνατη στην παραλία της Χρυσής Ακτής.

«Όταν πλησίασα το σημείο είδα ένα αλλοιωμένο σώμα και πρόσωπο. Εβλεπα παντού αίμα. Παρά πολύ αίμα. Το δεξί της μάτι ήταν κλειστό, πρησμένο και μελανιασμένο.

Το αριστερό της μάτι ήταν ανοιχτό και ασάλευτο. Πρησμένο και αυτό και ματωμένο. Σκέφτηκα πως αν δεν πέθανε ακόμα, σε λίγα λεπτά θα είναι σίγουρα νεκρή.

» Στο νοσοκομείο μού είπαν ότι το παιδί μου είναι κλινικά νεκρό. Όπως διαπιστώθηκε αργότερα στο νοσοκομείο, όλο της το πρόσωπο ήταν σπασμένο. Τέσσερις μήνες μετά το συμβάν πήγα πάλι στο ίδιο σημείο. Ήθελα να το δω. Ήθελα να δω το μέρος που κακοποιήθηκε το παιδί μου. Παρόλο που έβρεξε και η θάλασσα ξεβράζε τα νερά της, τα βράχια είχαν ακόμα το αίμα του παιδιού μου. Εννέα φιάλες αιμα της χορηγήσαν στο νοσοκομείο» κατέθεσε η μητέρα του κοριτσιού.

Και συνέχισε: «Δεν την χτύπησε απλώς. Ήθελε να την σκοτώσει. Είμαι σίγουρη γι’ αυτό».

Επίσης, είπε ότι ο δράστης παρακολουθούσε το κορίτσι.

Με την έναρξη της διαδικασίας η μητέρα της Μυρτούς επιχείρησε να προσεγγίσει τον 23χρονο κατηγορούμενο, αλλά εμποδίστηκε από αστυνομικούς.

Στην απολογία του ο 23χρονος ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος. «Δέχομαι όλες τις κατηγορίες. Ζητώ συγγνώμη από την οικογένεια της για ό,τι έχω κάνει» είπε.

Η Μυρτώ, αφού πέρασε επτά μήνες σε κέντρο αποκατάστασης των ΗΠΑ, επέστρεψε στην Ελλάδα και συνεχίζει τον αγώνα της σε ειδικό Κέντρο Αποκατάστασης στη Λάρισα.

Το Κέντρο έχει εκπονήσει ένα πλήρες πρόγραμμα αποκατάστασης, το οποίο περιλαμβάνει κινησιοθεραπεία, εντατική λογοθεραπεία με ένα σύστημα εναλλακτικής επικοινωνίας -καθώς προς το παρόν η Μυρτώ «επικοινωνεί» μόνο με τα μάτια, κάτι που εκλαμβάνεται ως ενθαρρυντικό σημάδι- εργοθεραπεία και ψυχολογική υποστήριξη.
Πηγή in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα