ΑΙΣΧΟΣ! Μετά τις επιστολές Βενιζέλου σε Λαγκάρντ και η Κομισιόν παραδέχεται ότι δεν ζήτησε την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων!

Απογυμνώνεται πλήρως η κυβέρνηση Παπανδρέου! Με τον πλέον επίσημο τρόπο, σύσσωμη η τρόικα παραδέχεται ότι ουδέποτε ζήτησε την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων (δικαιώνοντας και το ΟΛΥΜΠΙΑ) που από την πρώτη στιγμή γράφαμε ότι κανείς δεν ζήτησε κάτι τέτοιο από το εξωτερικό, αλλά ήταν ..εσωτερική υπόθεση!

Ο Παπανδρέου κορόϊδεψε τους βουλευτές του, αναγκάζοντάς τους να ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο, με το πρόσχημα ότι αν δεν το κάνουν δεν

θα λάβουμε την 6η δόση!

Η αποκάλυψη είχε έρθει από τον Πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, που μέσα από το κοινοβούλιο, την μέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου είχε ζητήσει από τον Ευάγγελο Βενιζέλο την επιστολή του προς το ΔΝΤ για το τι περιλαμβάνει το επίχαμο πολυνομοσχέδιο.

Διαβάστε τί γράφαμε: Η απόδειξη της προδοσίας με την υπογραφή Γ ΑΠ και “Ιζνογκούντ”. Δώρο το άρθρο 37. Αποκλε ιστικά δικό τους έργο η εξαθλίωση.

Ποιος επέβαλε το άρθρο 37;;;

Η Τρόικα δεν ζήτησε την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, ισχυρίζεται η Κομισιόν, σε ερώτηση του Νίκου Χουντή, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι «Οι συλλογικές συμβάσεις σε επίπεδο επιχείρησης θα πρέπει να συνεχίσουν να σέβονται την εθνική συλλογική σύμβαση ή άλλες διατάξεις που αφορούν τον κατώτατο μισθό».

Πιο συγκεκριμενα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, στην ερώτησή του, κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι «υπερβαίνει τις δικαιοδοσίες και το θεσμικό της ρόλο και ότι παρεμβαίνει άμεσα», χωρίς να έχει δικαίωμα από τις Συνθήκες, «οδηγώντας σε μείωση το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων», αναρωτόμενος αν ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην Τρόικα, «εκπροσωπεί την Επιτροπή ως θεσμικό όργανο της ΕΕ ή τους δανειστές της Ελλάδας».

Η ερώτηση Χουντή:

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ελληνικό Τύπο, οι εκπρόσωποι της τρόικας στην Ελλάδα πιέζουν για την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη “ευελιξία” στην αγορά εργασίας. Η τοποθέτηση αυτή της τρόικας και του εκπροσώπου της Επιτροπής προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στην Ελλάδα, αφού, με δεδομένη τη διάρθρωση της ελληνικής οικονομίας, μια τέτοια ενέργεια θα στερούσε κάθε συνδικαλιστική προστασία από τους έλληνες εργαζόμενους.

Με δεδομένη την απάντηση Ε-007891/2010, στην οποία ο αρμόδιος επίτροπος κ. Andor παραδέχεται ρητά ότι τα θέματα των συλλογικών συμβάσεων “εμπίπτουν αποκλειστικά στη δικαιοδοσία του εθνικού δικαίου”, και με δεδομένη την επιστολή του προέδρου της ETUC στις 11.1.2011, ο οποίος κατηγορεί την Επιτροπή ότι υπερβαίνει τις δικαιοδοσίες και το θεσμικό της ρόλο και ότι “παρεμβαίνει άμεσα στις αγορές εργασίας εκδίδοντας υπαγορεύσεις που μειώνουν το βιοτικό επίπεδο”, ερωτάται η Επιτροπή:

Επιμένει ο επίτροπος κ. Άντορ στην τοποθέτησή του ότι τα θέματα των συλλογικών συμβάσεων εμπίπτουν στην αποκλειστική δικαιοδοσία του εθνικού δικαίου;

Εάν ναι, με ποια δικαιοδοσία ο εκπρόσωπος της Επιτροπής στην τρόικα παρεμβαίνει και ζητά την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων; Ο συγκεκριμένος υπάλληλος εκπροσωπεί την Επιτροπή ως θεσμικό όργανο της ΕΕ ή

Keywords
Τυχαία Θέματα