Απόδραση από το Αλκατράζ

Γράφει ο Αμετανόητος

Επειδή είναι λογικό να μην προλαβαίνουμε τα εξαιρετικά άρθρα που κυκλοφορούν στη μπλογκόσφαιρα, (διάβασα προχτές κάτι πολύ καλό) κι επειδή τα πολλά λόγια είναι «φτώχεια», διαβάστε μόνοι σας σε γενικές γραμμές ποιοι είναι οι στόχοι της Ευρώπης (2020) για την εξάλειψη της φτώχειας…

http://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=961&langId=el

Η φτώχεια είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο που μας αφορά όλους. Στην Ευρώπη μετράνε ήδη 80.000.000 !!! εκατομμύρια φτωχούς ανθρώπους και αυτό το ποσοστό αυξάνεται με ραγδαίους

ρυθμούς. Οι προηγούμενοι στόχοι που έβαλαν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι για το 2010, απέτυχαν παταγωδώς.

Εδώ στην Ελλάδα τα πράγματα είναι άκρως τραγικά.

Λίγα εικοσιτετράωρα αφότου ψηφίστηκε από τη Βουλή το νέο πακέτο μέτρων «φτωχοποίησης» ύψους 20δις ευρώ, διαβάστε παρακαλώ, τι έγραφα στις 04-04-2011 σχετικώς…

«Για να θυμούνται οι «παλαιότεροι»…και να μην παραμυθιάζονται οι νεώτεροι…»

Με δικούς μου υπολογισμούς λοιπόν, (βασισμένος στα στοιχεία της ΤτΕ και της ΓΣΕΕ) αν εφαρμοστεί πλήρωςαυτό το πακέτο μέτρων, πρέπει να οδηγήσει τουλάχιστονακόμα 1εκ με 1,2εκ ανθρώπους, Ελληνες και Ελληνίδες στην εξαθλίωση, μέσα στην επόμενη τρομακτική τριετία (2013-2015).

Το 1995 όπως διαβάσατε, το ποσοστό των Ελλήνων κάτω από το όριο της φτώχειας ήταν 22%.Το 2006πριν το ξέσπασμα της «κρίσης», σύμφωνα με το ΠΑΦ-ΕΑΚ (παρατηρητήριο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού ήταν 20,1% ανάμεσα στις 27χώρες, προτελευταία η Ελλάδα, πριν τη Λετονία. Δεν μεταβλήθηκε σχεδόν καθόλου το ποσοστό μας, παρά την περίοδο των «παχειών αγελάδων».

http://www.gsee.gr/news/news_view.php?id=950

Το 2010,στην αρχή της «κρίσης», το ποσοστό ήταν 20,1% για τις πρώτες 15χώρες και ευθέως συγκρίσιμες με το 1995. Και 24,7% αν λάβεις υπόψιν σου τις 27χώρες της Ε.Ε.

Σήμερα στην Ελλάδα,το ποσοστό αγγίζει το 21,4%, με 2,3 εκατομμύρια πολίτες να ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία. Φτωχός θεωρείται κάποιος με ετήσιο εισόδημα από6.591 ευρώ και κάτω, ενώ φτωχή οικογένεια, θεωρείται η οικογένεια με δύο εξαρτώμενα παιδιά και εισόδημα μικρότερο των 13.842 ευρώ.

Όπως καταλαβαίνετε, ούτε οι διάφορες Ελιτ της χώρας,ούτε η ίδια η Ε.Ε. προσπάθησαν να καταπολεμήσουν τη φτώχεια. Δεν έγινε καμιά αναδιανομή εισοδήματος παρά τον πακτωλό χρημάτων που παρήλασαν από τα τραπεζικά ιδρύματα και τα κρατικά θησαυροφυλάκια.

Αντιθέτως, κάποιοι βγαίνουν όχι μόνο αλώβητοι από την τεχνητή «κρίση» αλλά ακόμα πιο δυνατοί, αφού πατάνε στην κυριολεξία πάνω στους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, τους πολύτεκνους, ακόμα και τους ανάπηρους. Εξαθλιώνοντας δηλαδή, τα πιο ανυπεράσπιστα στρώματα της κοινωνίας.

Συνεπώς, αν το πρόγραμμα εφαρμοστεί, το 2016, μπορεί και να μιλάμε ότι πάνω από το 30% του Ελληνικούπληθυσμού θα είναι κάτω από το όριο της φτώχειας.

Που πρακτικώς σημαίνει ότι, θα υπάρχει μόνο ένα 10-20% του Ελληνικού πληθυσμού το

Keywords
Τυχαία Θέματα