Η Χουριέτ σχετίζει επίθεση αυτοκτονίας με την… Ελλάδα! Αρχίζουν να φτιάχνουν κλίμα;;;

17:03 13/9/2012 - Πηγή: Olympia

Η εντολή για την σφαγή ήρθε από την Ελλάδα.

Αναφέρθηκε πως η επαγγελματικά προετοιμασμένη από ειδικούς βόμβα της οποίας την έκρηξη προκάλεσε στο Α.Τ. το μέλος της DHKP-C Ιμπραήμ Τζουχαντάρ, ετοιμάστηκε στο εξωτερικό και μεταφέρθηκε στην Τουρκία.

 Αρχίζουν να λύνονται οι κωδικοί σχετικά με την επίθεση αυτοκτονίας στο Α.Τ. 75 Ετών, κατά την οποία έγινε μάρτυρας ο αστυνομικός Μπουλέντ Οζκάν και τραυματίστηκαν 7 άτομα, εκ

των οποίων οι 4 ήταν αστυνομικοί. Από την έρευνα που έγινε στα δείγματα της έκρηξης, εντοπίστηκε νιτρογλυκερίνη που είναι η πρώτη ύλη για τον δυναμίτη. Στην βόμβα που λέγεται πως ήταν πιο ισχυρή από εκρηκτικά του τύπου Α-4 ή C-4, εντοπίστηκε πως χρησιμοποιήθηκαν και άλλα υλικά για να αυξήσουν την επίδραση της νιτρογλυκερίνης. Ο Τζουχαντάρ θέλοντας να προκαλέσει πανικό, πριν να σκάσει την βόμβα, πέταξε χειροβομβίδα που χτύπησε στο αλεξίσφαιρο τζάμι και έπεσε κάτω. Και παρά το ότι τράβηξε την περόνη, επειδή ήταν παλιά η χειροβομβίδα, δεν έσκασε.

Δύο φορές είχε συλληφθεί

Η αστυνομία βρήκε πως ο Τζουχαντάρ που έκανε την επίθεση αυτοκτονίας είχε συλληφθεί το 1999 και είχε μείνει στην φυλακή μέχρι το 2003. Από το 2003 μέχρι το 2007 είχε συλληφθεί 4 φορές. Το 2007 συνελήφθη και έμεινε στην φυλακή 8 μήνες. Το 2008 συνελήφθη ακόμη μια φορά. Ο Τζουχαντάρ που μέχρι το 2010 παρακολουθούνταν από την αστυνομία, μετά από εκείνη την χρονιά εξαφανίστηκε. Αξιωματούχοι της αστυνομίας ανέφεραν πως η δράση αυτή έγινε με εντολή του ευρισκόμενου στην Ελλάδα Χουσεΐν Φεβζί Τεκίν, ο οποίος πέρασε επικεφαλής της οργάνωσης μετά τον θάνατο του Ντουρσούν Καρατάς. Ανώτατος αξιωματούχος της αστυνομίας δήλωσε : ¨Κάποια από τα μέλη της οργάνωσης σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις. Η οργάνωση οργανώνει επιθέσεις σαν εκδίκηση για τα σκοτωθέντα μέλη¨.

Από το http://tourkikanea.gr/2012/09/dhkp-c/


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα