Να Υπογράψει ή να μην Υπογράψει; Το δίλλημα είναι δεν Φτώχια ή Λεφτά, αλλά ζωή ή θάνατος!

“…fairness, justice and freedom are more than words – they are perspectives…”

Alan Oswald Moore (V for Ventetta)

netakias.wordpress.com

Εχει μπει ένα διλλήμμα που, αν και το αναλύω θεωρητικά (1) με άξονα την Εθνική Ανεξαρτησία, στις αποφάσεις και τα μέτρα που θα πάρουμε αλλά και πως θα τα εφαρμόσουμε, αλλά είναι πολύ πολύ πρακτικό.(2)

Η ομίχλη της παραπληροφόρησης, εσκεμμένα, μας αποτρέπει από το να δούμε τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ) τους,

που είναι οι Εκλογές.

Εχουν πέσει σε όλα τα μέτρα έξω, γιατί υπογράφαν ο,τι τους σέρβιραν και τώρα θα φταίει ο Σαμαράς αν χαθούν οι Συντάξεις, γιατί ακόμη κι ο πατριδέμπορας (ένας είναι) που έλεγε ΟΧΙ, τώρα λέει ΝΑΙ, “κόντρα στην συνείδηση του” (μαζί με την Βάσω, τον Βούρο, το Λοβέρδο κτλ) (3)

Αυτό που τρέμουν Τράπεζες, Εργολάβοι και οι λακέδες τους είναι οι Εκλογές! (4)

Το εχθρικό περιβάλλον μέσα στο οποίο θα γινόταν οι εκλογές της 4/12/2012 (την άλλη βδομάδα θα είχαμε εκλογές !), ήταν ήδη γνωστό από ανάλογες εμπειρίες του ΔΝΤ στο εξωτερικό. Άρα οι επικοινωνιακοί σύμβουλοι της Τρόικας είναι λίγο απίθανο “να την πάτησαν” με τις δημοσκοπήσεις, άρα το σχέδιο αναβολής τους, θα πρέπει να ήταν προσχεδιασμένο κι τα ανδρείκελα έτοιμα και σε αναμονή. Οι εκλογές είναι δεδομένο, σε τέτοιες καταστάσεις κοινωνικού τρόμου, ότι θα φέρουν τεράστιες ανατροπές στα τζακια και στην διαπλοκή.

Ειρρήσθω εν παρώδω, δεν ήταν περίεργο, επικοινωνιακά, που ΟΛΑ τα κανάλια έλεγαν, “Ηρθε ο Παπαδήμος από το Εξωτερικό”, “Περιμένουμε τον Παπαδήμο από το Εξωτερικό”, όταν ο Παπαδήμος είναι εδώ και δυο Χρόνια σύμβουλος του Παπανδρέου! Λες κι είναι Ελληνας του Εξωτερικού που ήρθε πριν 15 μέρες για να μας Σώσει! Ο Μεσσίας από τον Ουρανό!

Αρα κρατάμε το πρώτο δεδομένο ότι οι Εκλογές ή μάλλον η αναβολή τους, ήταν αποφασισμένες,  άρα η “ξαφνική” απόφαση του Παπανδρέου, δεν δείχνει να ήταν και τόσο “εν θερμώ”.

Το δεύτερο δεδομένο που φοβούνται είναι η ανατροπή του μονοδρόμου. Η ψυχολογική συμμόρφωση λόγο φόβου, είναι  εύθραυστη σαν πύργο με τραπουλόχαρτα. Αρκεί κάποιος να δείξει την έξοδο κινδύνου! Το είδαμε όλοι με το σχέδιο Ανάν! Όλη η προετοιμασία ετών, όλα τα άρθρα, οι συνομιλίες υψηλού επιπέδου κατέρρευσαν με τέσσερις μόνο λέξεις “. . . Δεν θα παραδώσω κοινότητα . . .” του Τάσσου Παπαδοπούλου. Τέσσερις Λέξεις!

Ο Σαμαράς δεν είναι κανένας Μπολσεβίκος, ούτε άσχετος με την Οικονομία, αλλά προωθεί μια άλλη συνταγή από αυτή που αποτυχημένα εφαρμόζουν δυο χρόνια τώρα Τροικα, ΠΑΣΟΚ κι εξαπτέρυγα. Αυτό όμως δεν είναι αποδεκτό από τις Τράπεζες. Οχι ότι δεν θα πάρουν τα λεφτά τους με την ανάπτυξη, αλλά με το μνημόνιο θα πάρουν και τα λεφτά ταχύτερα αλλά και το οικόπεδο χωρίς να πληρώσουν!

Θα σβήνουν ένα ποσόν από τα βιβλία τους και θα αποκτούν ένα υποτιμημένο οικόπεδο! Χωρίς cent! (5)(6)

Το τρίτο δεδομένο είναι τα μέτρα που ζητούν να υπογράψει, δεν τα έχει δει κανείς, ακόμη! Αν είναι θετικά γιατί φοβούνται ότι δεν τηρήσει τον λόγο του ο Σαμαράς; Οσο δύσκολα και να είναι! Δ

Keywords
Τυχαία Θέματα