ΤΑ ΠΕΡΙΦΗΜΑ ΜΩΣΑΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΦΟΥ
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ
Φωτοφραφικη επιμελεια ΑΓΓΕΛΟΣ
Η πόλη της Νέας Πάφου αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Κύπρου. Είναι κτισμένη πάνω σε ένα μικρό ακρωτήρι στη νοτιοδυτική ακτή του νησιού. Η πόλη ιδρύθηκε στα τέλη του 4ου αι. π.Χ. από το βασιλιά της Πάφου Νικοκλή, ο οποίος μετέφερε εκεί την έδρα του βασιλείου του από την Παλαίπαφο (τα σημερινά Κούκλια). Στις αρχές του 3ου αι. π.Χ. η Κύπρος εντάσσεται
H Πάφος, συνδεδεμένη άρρηκτα με την ιστορία και τη μυθολογία, έχει μετατραπεί σ’ ένα ζωντανό μουσείο. Aπό το κέντρο της σύγχρονης πόλης μέχρι το γραφικό λιμάνι καθώς και σ’ όλο το μήκος της παραλίας, βρίσκονται αναρίθμητοι αρχαιολογικοί χώροι.
Από το 1980 η Νέα Πάφος, μαζί με τον αρχαιολογικό χώρο της Παλαίπαφου, έχουν περιληφθεί στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.
Τα περίφημα μωσαϊκά της Πάφου, οι ανεκτίμητοι αυτοί θησαυροί της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, δίκαια αποτελούν αντικείμενο θαυμασμού. Στις πολυτελείς οικίες Ρωμαίων αξιωματούχων που κυβέρνησαν τη νήσο πριν 2000 χρόνια, βρέθηκαν μωσαϊκά απίστευτης ομορφιάς και συγκαταλέγοται στα σημαντικότερα μνημεία της Νέας Πάφου.
Ιππόλυτος και Φαίδρα
Ο Ιππόλυτος ήταν γιός του Θησέα και της αμαζόνας Αντιόπης ή Ιππολύτης. Η Φαίδρα ήταν κόρ του Βασιλιά της Κρήτης, Μίνωα και της Πασιφάης. Ο Θησέας την απήγαγε μαζί με την αδελφή της Αριάδνη και μετά τον θάνατο της Ιππολύτης την παντρεύτηκε κι απέκτησαν δύο παιδιά, τον Ακάμαντα και τον Δημοφώντα.
Ψηφιδωτό στην Οικία του ΔιόνυσουΘίσβη και ΠύραμοςΟ Πύραμος ήταν ο ωραιότερος νέος και η Θίσβη η ωραιότερη νέα της Βαβυλωνίας. Έζησαν την εποχή της βασιλείας της Σεμίραμις σε γειτονικά σπίτια. Αγαπήθηκαν με πάθος, αλλά οι γονείς τους δεν επέτρεψαν τον γάμο. Τελικά ο Πύραμος μεταμορφώθηκε σε ποταμό και η Θίσβη σε πηγή.Η απαγωγή του Γανυμήδη από τον ΔίαΟ Γανυμήδης ήταν ωραίος νέος, τον οποίο είδε ο Δίας και απήγαγε στον Όλυμπο, για να γίνει ο προσωπικός του υπηρέτης. Ο Δίας για να μπορέσει να τον απαγάγει μεταμορφώθηκε σε αετό (ιερό πουλί του Δία) και άρπαξε τον Γανυμήδη ανάμεσα από τα κοπάδια που έβοσκε. Διακρίνονονται το ραβδί του Γανυμήδη, το σακίδιο του και φορά φρυγικό σκούφο και μπότες.
Η Οικία του Ορφέα χρονολογείται στο τέλος του 2ου-αρχές του 3ου αι. μ.Χ. Κοσμείται με σημαντικά ψηφιδωτά δάπεδα. Το σπουδαιότερο απεικονίζει μια εξαιρε
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Blogs
- Τι θα γίνει τελικά με την πληρωμή των απογραφέων;
- Νεκρώνει η χώρα την Παρασκευή: Απεργία και τα ΤΑΞΙ
- Δημοσκόπηση VPRC: Στο 93% η δυσαρέσκεια, 11,5% μονάδες μπροστά η ΝΔ αλλά...
- Νίκος Γιγουρτάκης: Ποιο ήταν το "άτακτο παιδί" της αθηναϊκής νύχτας
- Εικόνες ντροπής στους δρόμους της Βρετανίας
- Προφίλ-Ανφάς
- Υπουργικό Συμβούλιο: Άδειες ταξί από το κράτος με 5.000 ευρώ εκτός από τις υπάρχουσες
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Olympia
- Τελευταία Νέα Olympia
- ΤΑ ΠΕΡΙΦΗΜΑ ΜΩΣΑΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΦΟΥ
- Ιστορικό σοκ. Ο Μαρά δεν δολοφονήθηκε!
- Ρίξτε μας αν θεωρείτε ότι δεν μπορούμε !!!
- Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αποκάλυψε ότι συναντή θηκε με τον πρεσβευτή της Κίνας. Δεν μας εί πε όμως…
- ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΑ ΕΔΡΑΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ!
- Ο Νίτσε εξηγεί τον ευρωπαϊκό ανθελληνισμό
- ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΣ ( ΡΕΠΟΡΤΕΡ)
- Επιστροφή στο Μεσαίωνα σε αμπαλάζ «Η σωτηρία της πατρίδας»…
- Σ’ αναζητώ … Ελπίδα, σ’ αναζητώ…
- Το πρόβλημα δεν είναι το χρέος, αλλά το έλλειμμα…
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Blogs