Θυμιζω Ξεπεταλωτη και ΓΑΠ

10:52 21/2/2012 - Πηγή: Olympia

Απο τον Πόρτα – Πόρτα

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: «Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, στην έναρξη της κρίσης ξεκίνησε όπως όφειλε, κάνοντας το καθήκον του ως Πρωθυπουργός, να κάνει όλες εκείνες τις διερευνητικές επαφές με όλους τους φορείς.»

*Επικαλούμενος την έναρξη της κρίσης, ο κ. Πεταλωτής αναγνωρίζει ότι η κρίση ξεκίνησε επί ΠΑΣΟΚ, από τους χειρισμούς, τα λάθη, τις παραλείψεις και τις σκοπιμότητες

τους.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: «Οι αντιφάσεις των κατηγοριών είναι φοβερές. Από τη μια, μας έλεγαν τότε «αργήσατε να πάρετε μέτρα», από την άλλη, μας λένε «πολύ πρόωρα μιλούσατε με το ΔΝΤ», όταν ξεκάθαρα η επιλογή μας ήταν η ευρωπαϊκή λύση

*Φυσικά η προσπάθεια του κ. Πεταλωτή να εμφανίσει ως αντίφαση τις δύο διαφορετικές κατηγορίες που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση του πέφτει στο κενό αφού δεν έπαιρναν μέτρα για να δημιουργήσουν συνθήκες κρίσης δανεισμού και να οδηγηθούμε στο ΔΝΤ έστω με λίγο από ΕΕ.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: «Εξάλλου, είναι σε όλους πολύ καλά γνωστό, ότι στο τέλος δεν υπάρχει λύση ΔΝΤ. Υπάρχει τριμερής λύση ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού που συμμετέχει το ΔΝΤ με συγκεκριμένες αρμοδιότητες και για συγκεκριμένους λόγους. Εμείς, από την πρώτη στιγμή φυσικά, θέλαμε ευρωπαϊκή λύση, αλλά δεν θα αφήναμε την Ελλάδα να πτωχεύσει.»

*Πρώτα όμως μίλησαν με το ΔΝΤ και ύστερα με τους Ευρωπαίους οι οποίοι στο παρασκήνιο ήδη κατηγορούν την κυβέρνηση Παπανδρέου ότι «πρόδωσε το Ευρώ».

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: «Και μάλιστα, εμείς λέγαμε την αλήθεια, όταν αυτή η αλήθεια μπορεί να κόστιζε. Όταν γνωρίζαμε ότι μια παραπάνω λέξη θα μπορούσε να εκτινάξει τα spreads στο κατακόρυφο.»

*Έλεγαν από τις 6 Νοεμβρίου του 2009 για κίνδυνο χρεωκοπίας σε δημόσιες τοποθετήσεις τους , όταν το κόστος δανεισμού ήταν ακόμη στις 130 μονάδες βάσης, μέ στόχο προφανώς να το εκτοξεύσουν. Και επειδή δεν ανέβαιναν τα spreads με τίποτα, για να τα σπρώξουν προς τα πάνω έβαλαν το Τ+10 για να παρακινήσουν τους κερδοσκόπους να σορτάρουν, δεν έπαιρναν μέτρα για να έχουν οι αποκαλούμενες αγορές και πραγματικούς λόγους να ανησυχούν και τέλος φούσκωσαν τα στοιχεία με το έλλειμμα για να ολοκληρώσουν την καταστροφή ως τον Φεβρουάριο.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: «Εξαναγκάσαμε, ουσιαστικά, τους εταίρους μας να δημιουργηθεί αυτός ο ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης για τη χώρα μας. Κάτι που σήμερα είναι ζητούμενο στην Ευρώπη για την επόμενη Σύνοδο Κορυφής.»

*Πράγματι εξανάγκασαν τους Ευρωπαίους να μοιραστούν το κόστος του κινδύνου χρεωκοπίας με το ΔΝΤ Μισό – μισό δηλαδή το ρίσκο της διάσωσης με τους Αμερικάνους. Μόνο που την κρίση δανεισμού στο ευρώ την έφερε η Ελλάδα ή ακόμη καλύτερα οι κ.κ. Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου με τις πράξεις παραλείψεις και σκοπιμότητες που προαναφέρθηκαν και αποτελούν πλέον ιστορικά γεγονότα αδιαμφισβήτητα.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: «Αν εκτινάσσονταν απ` αυτά (από τις δηλώσεις Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου) , τα spreads, θα ήμασταν ευτυχείς γιατί με κάποιες φράσεις θα τα μαζεύαμε κιόλας. Για άλλους λόγους εκτινάσσονταν τα spreads. Γιατί το έλλειμμα αξιοπιστίας της χώρας ήταν τόσο τεράστιο

Keywords
Τυχαία Θέματα