Bροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και χιόνια στα ορεινά, περιμένουμε σήμερα Τετάρτη.Σταδιακή εξασθένηση θα παρουσιάσουν τα φαινόμενα από την Παρασκευή.

Πιο αναλυτικά:

Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 2 έως 13 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 8 έως 16 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 9 έως 17 στη Νότια Ελλάδα,

από 8 έως 16 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 10 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ισχυροί, με γρήγορη εξασθένηση.

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, πιθανόν ισχυρές περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν νότιοι ισχυροί και πρόσκαιρα σχεδόν θυελλώδεις, αλλά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

Νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους, θα έχει η Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 13 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νοτιοανατολικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις, με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι και μετά.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στις ανατολικές περιοχές και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου ενώ στη δυτική θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές ενώ χιόνια θα «πέσουν» στα ορεινά. Υφεση των φαινομένων περιμένουμε από το βράδυ. Οι άνεμοι σε ενίσχυση θα φτάσουν ακόμα και τα 9 μποφόρ ενώ αργότερα θα στραφούν σε δυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 15 βαθμούς Κελσίου ενώ στην Ηπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα σημειωθούν καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι στα νότια θα φτάσουν τα 8 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη περιμένουμε νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και αργότερα καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6μποφόρ και στα δυτικά τοπικά θα φτάσουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα βόρεια καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και σταδιακά τοπικά θα φτάσουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες:

Την Πέμπτη, στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια θα «πέσουν» στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας, τη Θράκης και της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι , μέτριοι,δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία πτώση στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας.

Την Παρασκευή, αρχικά θα επικρατήσουν οι καιρικές συνθήκες της Πέμπτης αλλά σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου θ εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Τοπικός παγετός θα σημειωθεί κατά τις πρωινές ώρες στα βόρεια.

The post Bροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα