Αυτά είναι τα 40 νησιά που ενοικιάζει η Ελλάδα

Έτοιμη είναι η λίστα με τα ακατοίκητα νησιά και τις βραχονησίδες που η κυβέρνηση θα παραχωρήσει σε ιδιώτες με τη μέθοδο της μακρόχρονης ενοικίασης

Την εισροή «ζεστού» χρήματος στα κρατικά ταμεία επιδιώκει η κυβέρνηση, που θέτει σε εφαρμογή το σχέδιο παραχώρησης ακατοίκητων νησιών και βραχονησίδων σε ιδιώτες, με τη μέθοδο της μακροχρόνιας ενοικίασης, για διάστημα μέχρι 50 ή 99 έτη.

Το ΤΑΙΠΕΔ έχει...
εντοπίσει 40 τέτοιες περιπτώσεις νησιών και βραχονησίδων, που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από ιδιώτες για τουριστική ανάπτυξη.

Ο εκτελεστικός διευθυντής του ΤΑΙΠΕΔ κ.
Ανδρέας Ταπραντζής δήλωσε στο Bloomberg ότι τα νησιά επιλέχθηκαν με κριτήριο να βρίσκονται κοντά στην ενδοχώρα και να έχουν πρόσβαση στις υποδομές.

Μετά και την οριστικοποίηση της λίστας, η κυβέρνηση ξεκινά «αγώνα δρόμου» ώστε να διαμορφώσει το νομικό πλαίσιο που θα διευκολύνει την παραχώρηση των 40 νησιών για τουριστική ανάπτυξη με leasing. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να υπάρξει απλοποίηση της έκδοσης αδειών και επίλυση νομικών ζητημάτων που προκύπτουν (καταπατήσεις, οριοθετήσεις ζωνών ανάπτυξης κοκ).

Όπως αναφέρουν σε δημοσιεύματά τους οι εφημερίδες «Έθνος» και «Ελεύθερος Τύπος», η λίστα με τα νησιά που θα τεθούν προς ενοικίαση είναι τα εξής:

Στη Βουλιαγμένη, το νησάκι Φλέβες με έκταση 1400 στρέμματα.

Στην Εύβοια, τα νησάκια Νέων Στύρων, έκτασης 2.763 στρεμμάτων .

Τρία νησάκια στα Σύβοτα: Το Μαύρος Όρος με 742 στρέμματα, ο Άγιος Νικόλαος με 540 στρέμματα και η Μπέλα Βράκα με έκταση 154 στρέμματα

Στη Σητεία δύο νησιά απέναντι από την Ελούντα: η Ελάσα με 1.700 στρέμματα και το νησί Γράντες Ήρα με έκταση 3000 στρέμματα.

Στην Αλόννησο τέσσερις νησίδες: Η βραχονησίδα Μανώλας 96 στρεμμάτων, το Μίκρο 83 στρεμμάτων, το Στρογγυλό 15 στρεμμάτων και το Σκαντήλι. Στην περιοχή του Θαλάσσιου Πάρκου Σποράδων υπάρχουν ακόμα δεκάδες βραχονησίδες προς αξιοποίηση.

Στα Κύθηρα μια νησίδα το Αβγό έκτασης 40 στρεμμάτων που βρίσκεται απέναντι από το Καψάλι. Εχει σπήλαιο και εύκολη πρόσβαση.

Στη Ζάκυνθο, οι νήσοι Στροφάδες.

Στην Καβάλα, η Θαλασσοπούλα.

Στη Μεσσηνία, το νησί Πρώτη με έκταση 3.100 στρέμματα.

Στη Σκιάθο, το νησί Τσουγκριά με έκταση 1.100 στρέμματα. Βρίσκεται μόλις δύο ναυτικά μίλια από το λιμάνι της Σκιάθου.

Στην Άνδρο, δύο πολύ μικρά νησάκια: το Λαγονήσι με έκταση 11 στρέμματα και το Μεγάλο Νησί με 20 στρέμματα. Στην περιοχή υπάρχουν δεκάδες ακόμα νησάκια όπως το Πρασονήσι, η Κοπητήτα, και τα οκτώ Γαυρονήσια κοντά στο Γαύριο.

Στη Μήλο, η νησίδα Άγιος Γεώργιος με έκταση 120 στρέμματα. Βρίσκεται ανάμεσα στη Μήλο και την Κίμωλο.

Στη Σύρο, τρία νησάκια: η νησίδα Σχοινονήσι 42 στρεμμάτων, το Ασπρονήσι 110 στρεμμάτων και το Ψαθονήσι μόλις 6 στρεμμάτων. Και τα τρία βρίσκονται κοντά στην παραλία Αγκαθοπές.

Στην Λευκάδα, δύο νησάκια: Ο Άγιος Νικόλαος 15 στρεμμάτων και το νησάκι Αλεξάνδρου 12 στρεμμ
Keywords
Τυχαία Θέματα