Αιματοχυσία χωρίς τέλος στη Λιβύη

Περισσότερους βομβαρδισμούς από το ΝΑΤΟ εναντίον στόχων της κυβέρνησης Καντάφι ζήτησαν χθες η Γαλλία και η Βρετανία, μετά το νέο σφυροκόπημα της πόλης Μισράτα και την...
κατάρρευση της ειρηνευτικής πρωτοβουλίας της Aφρικανικής Eνωσης.

"Οι βομβαρδισμοί δεν επαρκούν" είπε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ στο γαλλικό ραδιόφωνο, συντασσόμενος με τις διαμαρτυρίες των ανταρτών για ανεπαρκή αεροπορική
στήριξη από το ΝΑΤΟ.

Η Γαλλία και η Βρετανία άσκησαν χθες πιέσεις προς τις άλλες χώρες του ΝΑΤΟ που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις στη Λιβύη να ενισχύσουν τις προσπάθειες καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για αδιέξοδο στην κρίση.
Καθ' οδόν προς τη Ντόχα, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ δήλωσε ότι θα χρειασθεί περισσότερη πίεση, τόσο στρατιωτική, όσο και πολιτική.
"Αυτό που αυτή τη στιγμή εμφανίζεται ως στρατιωτικό αδιέξοδο δεν αποτελεί αδιέξοδο στον κόσμο της διπλωματίας και στις κυρώσεις, στην απομόνωση του καθεστώτος και ελπίζω στην αναγνώριση εκ μέρους μελών του καθεστώτος ότι δεν υπάρχει μέλλον", είπε ο Ουίλιαμ Χέιγκ.
Στο Παρίσι, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Αλέν Ζιπέ δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ "πρέπει να διαδραματίσει πλήρως τον ρόλο του".
Keywords
Τυχαία Θέματα