Φόρουμ διαλόγου ΔΗΜΑΡ – ΠΑΣΟΚ

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

Σε νέα, ολοήμερη συνεδρίαση το Σάββατο παραπέμφθηκε η κουβέντα για τη διεύρυνση και το φόρουμ διαλόγου της Κεντροαριστεράς -μαζί με όλα τα πολιτικά ζητήματα για τις θέσεις και τις επόμενες κινήσεις του κόμματος σε κυβέρνηση και κόμμα- από τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ.

Στην ουσία απερρίφθη η πρόταση του Νίκου Μπίστη (από κοινού με τον Θόδωρο Μαργαρίτη), με τον ίδιο να δηλώνει κατά πληροφορίες

πως αν δεν αποκτήσει το όργανο καθαρή τοποθέτηση, θα δει τι θα κάνει, αφήνοντας ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο παραίτησής του από επικεφαλής της πρωτοβουλίας για τη δημιουργία φόρουμ, όχι όμως και από τη ΔΗΜΑΡ.

Ως αυτή την ώρα πάντως, κανενός είδους παραίτηση δεν έχει φτάσει στο γραφείο του Γραμματέα του κόμματος Σπύρου Λυκούδη…

Σε κάθε περίπτωση, οι επιφυλάξεις που ακούστηκαν επί της εισήγησης των δύο στελεχών ήταν πολλές, με εκείνους τώρα να καλούνται να την ενσωματώσουν σε ευρύτερο κείμενο που θα συζητηθεί το Σάββατο.

Εντωμεταξύ, αίσθηση προκαλεί η παράλληλη ‘άτυπη ενημέρωση’ από πλευράς Ιπποκράτους, ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος στηρίζει ‘χωρίς προαπαιτούμενα και όρους τη συγκρότηση του φόρουμ διαλόγου για την Κεντροαριστερά και τη Σοσιαλδημοκρατία’. Ανέθεσε μάλιστα στους Γιάννη Μανιάτη και Χρήστο Δερβένη τις συζητήσεις με τη ΔΗΜΑΡ και τις κινήσεις για τη διαμόρφωση του περιεχομένου και του πλαισίου λειτουργίας του…

Keywords
Τυχαία Θέματα