Κάθε μέρα και χειρότερα τα πράγματα για την Ισπανία

Κάθε μέρα και χειρότερα …είναι τα πράγματα για την Ισπανία με τα επιτόκια δανεισμού να βρίσκονται σε ένα διαρκές ράλι και την αβεβαιότητα να πλανάται επικίνδυνα! «Το ισπανικό κόστος δανεισμού δεν δικαιολογείται με την κατάσταση των...
δημοσιονομικών της χώρας» ανέφερε ο τσάρος της Γερμανικής Οικονομίας Β. Σόιμπλε, ωστόσο τα ισπανικά spreadς κατέρριψαν και σήμερα τα ρεκόρ της προηγούμενης ημέρας.

Πριν από λίγο το spread του
ισπανικού δεκαετούς ανέβηκε στις 643 μονάδες βάσης. Τα επίπεδα αυτά, τα υψηλότερα για την Ισπανία από την είσοδό της στο ευρώ, θα αντιστοιχούσαν σε επιτόκια 7,6% , ποσοστό που σημαίνει …χρεοκοπία αφού ξεπερνά το 7%.
Μέσα σε όλο αυτό το αρνητικό κλίμα, ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος αφού συναντήθηκε με τον Σόιμπλε, πετά σήμερα για το Παρίσι με σκοπό να συναντήσει τον Γάλλο ομόλογό του Πιερ Μοσκοβισί, προκειμένου να αποσπάσει συμφωνία των εταίρων για παρέμβαση της ΕΚΤ αλλά και επίσπευση των ευρωπαϊκών αποφάσεων για να μπει stop στην κρίση. Στην ίδια κατεύθυνση, κινούνται και οι επαφές που κάνει στη Μαδρίτη ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι.

Ευρώπη και Apple "ρίχνουν" τα ασιατικά χρηματιστήρια

Η ευρωπαϊκή κρίση χρέους και τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Apple που έπληξαν τον τεχνολογικό κλάδο, δεν άφησαν ανεπηρέαστα τα ασιατικά χρηματιστήρια, που κινήθηκαν πτωτικά με έντονες απώλειες.
Keywords
Τυχαία Θέματα