Κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του διαδηλωτή που ξυλοκοπήθηκε από τα ΜΑΤ

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας 31χρονος διαδηλωτής, ο οποίος δέχθηκε απάνθρωπη επίθεση από άνδρες των ΜΑΤ στη διάρκεια της πορείας της ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ, το μεσημέρι της Τετάρτης. Ο 31χρονος...
υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και παραμένει στην εντατική με εξωτερικά τραύματα και εσωτερικά αιματώματα στο κεφάλι.

Οι γιατροί, Π. Παπανικολάου και Σ. Πίνης, σε συνέντευξη Τύπου, αναφορικά με την κατάσταση της
υγείας του 31χρονου, υπογράμμισαν ότι εάν δεν υπήρχε η έγκαιρη επέμβαση των γιατρών ο διαδηλωτής θα ήταν είτε νεκρός είτε κλινικά νεκρός.

Οι ίδιοι τόνισαν ότι "πλήξη στο κρανίο είναι εν δυνάμει θανατηφόρα κάκωση", κάτι για το οποίο- όπως είπαν- είχαν ενημερώσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τον περασμένο Δεκέμβριο, οπότε είχε διακομιστεί στο Νοσοκομείο τους διαδηλωτής με σοβαρά τραύματα, μετά από επεισόδια.

Σύμφωνα με το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν, "η κλινική εξέταση ανέδειξε εξωτερικά τραύματα στο κρανίο, κυρίως δεξιά και ωτορραγία σύστοιχα. Παρουσίαζε σταδιακή έκπτωση του επιπέδου συνείδησης, και μέχρι την ολοκλήρωση της παροχής πρώτων βοηθειών παρουσίασε κώμα με συνοδό ανισοκορία και χρειάστηκε να διασωληνωθεί επειγόντως".

"Ο απεικονιστικός έλεγχος με επείγουσα αξονική τομογραφία εγκεφάλου ανέδειξε κατάγματα κρανίου και εκτεταμένο επισκληρίδιο αιμάτωμα δεξιού ημισφαιρίου, με αξιόλογη παρεκτόπιση της μέσης γραμμής του εγκεφάλου. Οδηγήθηκε επειγόντως στο χειρουργείο όπου υποβλήθηκε σε κρανιοτομία για αφαίρεση του αιματώματος, αποσυμπίεση του εγκεφάλου και ανάσχεση της αιμορραγίας. Η επέμβαση ήταν επιτυχής. Ο ασθενής νοσηλεύεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας υπό φαρμακευτική καταστολή και μηχανικό αερισμό. Παρά την σχετική σταθεροποίηση η κατάσταση παραμένει κρίσιμη".

το περιστατικό σημειώθηκε επί της Πανεπιστημίου- στο ύψος της Ομήρου- όταν άνδρες των ΜΑΤ, αφού εκτόξευσαν χημικά και δακρυγόνα εναντίον διαδηλωτών, επιτέθηκαν εναντίον τους με τα κλομπ που έφεραν.

Σε εκείνο το σημείο ο νεαρός διαδηλωτής επιχειρούσε να αποχωρήσει από το μπλοκ στο οποίο βρισκόταν, όταν αρκετοί άνδρες των ΜΑΤ τον σταμάτησαν χτυπώντας τον ανηλεώς με τα κλομπ και τις ασπίδες τους!

Μάλιστα, ένας εξ αυτών, και ενώ ο 31χρονος ήταν κατάκοιτος, έρχεται με φόρα και τον κλωτσάει στο κεφάλι.

Η ΕΛ.ΑΣ διέταξε "τη διενέργεια έρευνας σε βάθος για να διακριβωθούν τα αίτια και οι συνθήκες τραυματισμού του, καθώς και το ενδεχόμενο ευθύνης Αστυνομικών". Στο Νοσοκομείο μετέβησαν ανώτατοι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής συνοδευόμενοι από εισαγγελέα, ενώ στην έρευνα συμμετέχει και Ιατροδικαστής. Αντίστοιχες έρευνες, παρουσία εισαγγελέα, ενεργούνται και σε όσα Νοσοκομεία αναφέρθηκαν τραυματισμοί.
Keywords
Τυχαία Θέματα