Τα… πρακτικά της συζήτησης Στουρνάρα με Σαχινίδη – Χατζησωκράτη

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

«Πυρετός» συσκέψεων επικρατεί στα κυβερνητικά επιτελεία αλλά και στις ηγεσίες ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ενόψει της αυριανής σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών.

Μετά και τη χθεσινοβραδινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα με τους υπεύθυνους οικονομικών της Ιπποκράτους Φίλιππο Σαχινίδη και της Αγίου Κωνσταντίνου Δημήτρη Χατζησωκράτη,

το μεγάλο πρόβλημα εξακολουθεί να παραμένει το «χαράτσι» μέσω της ΔΕΗ.

Η πρόταση του υπουργού Οικονομικών είναι για μείωση λίγο πάνω από το 10% (και όχι 15-20%, όπως αναφέρουν άλλες πληροφορίες), πλην, όμως, ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ -που κατέθεσε τις προτάσεις του κόμματός του στον Γ. Στουρνάρα- φέρεται να διαμήνυσε πως αυτό δεν καλύπτει την Αγίου Κωνσταντίνου. «Το θέμα είναι ότι το “χαράτσι” παραμένει και αυτό δεν το δέχεται η ΔΗΜΑΡ», αναφέρουν χαρακτηριστικά πηγές του κόμματος στο Real.gr.

Ο Γ. Στουρνάρας ενημέρωσε για όλα τα θέματα που θα συζητήσει με την τρόικα. «Να ενημερώσετε τους αρχηγούς, να μην χαθούμε στις λεπτομέρειες στη σύσκεψη. Να λάβουν οι αρχηγοί αποφάσεις, ώστε την Πέμπτη να διαπραγματευτώ με την τρόικα με συγκεκριμένες θέσεις και να μην υπάρχουν αναβολές» τόνισε ο Γ. Στουρνάρας, ζητώντας να μην υπάρξουν διαρροές.

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες ενημέρωσε τους εκπροσώπους των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση ότι η τρόικα επιμένει στο θέμα της συγχώνευσης Εθνικής-Eurobank, τονίζοντας, ωστόσο, ότι η συγχώνευση θα προχωρήσει χωρίς καθυστερήσεις. Αντιθέτως, δεν τους έκανε νύξη για παράταση της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, όπως αναφέρουν ορισμένα πρωτοσέλιδα.

Όχι ΝΔ – ΔΗΜΑΡ σε αλλαγή της προγραμματικής συμφωνίας

The post Τα… πρακτικά της συζήτησης Στουρνάρα με Σαχινίδη – Χατζησωκράτη appeared first on Enimerwsi.gr: Ειδήσεις 24/7 από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα