3 πράγματα που δεν πρέπει να πείτε στον πιθανό εργοδότη σας

16:31 9/5/2013 - Πηγή: Queen.gr

Για να πάει η συνέντευξη για δουλειά όσο καλύτερα γίνεται

Με τα ποσοστά ανεργίας να έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, ακόμα και το να κλείσει κανείς συνέντευξη για δουλειά είναι δύσκολο. Όταν, λοιπόν, το επιτύχει κανείς, καλό είναι να διασφαλίσει ότι θα πάει όσο καλύτερα γίνεται. Η σωστή προετοιμασία βοηθάει, αλλά, πολλές φορές, σημαντικό ρόλο παίζουν και οι λέξεις που διαλέγουμε για να εκφράσουμε αυτό που λεχουμε στο μυαλό μας. Παρακάτω διαβάστε 3 ατάκες που μπορούν πιθανώς να μας στερήσουν την θέση που ονειρευόμαστε, αλλά και τι άλλο μπορείτε να πείτε αντί αυτών.

«Μπορώ να κάνω

τα πάντα»
Μπορεί, σε πρώτη φάση, να φαίνεται ότι με αυτή την ατάκα λέτε στο πιθανό αφεντικό σας ότι είστε ικανή να φέρετε εις πέρας πολλά και διαφορετικά projects αλλά, με μία δεύτερη ανάγνωση, αυτό μπορεί να σας κάνει να μην ξεχωρίζετε από τους άλλους υποψήφιους. Η ατάκα δεν δίνει στον προίστάμενο σαφή εικόνα των ικανοτήτων σας. Καλό είναι να είστε πιο σαφής, μιλώντας για την εμπειρία σας με συγκεκριμένα projects που έχετε αναλάβει στο παρελθόν.

«Μπορώ να προσπαθήσω»
Εάν σας ρωτήσουν κατά πόση αυτοπεποίθηση νιώθετε να κάνετε πράγματα που δεν έχετε ξανακάνει στο παρελθόν, είναι εύκολο να απαντήσετε ότι μπορείτε να τα προσπαθήσετε. Αντισταθείτε στην παρόρμηση, γιατί υπονοεί ότι η αυτοπεποίθησή σας δενε ίανι αρκετά ισχυρή. Επιλέξτε ατάκες όπως «νιώθω ότι μπορώ» ή «θα τα καταφέρω», και επικεντρωθείτε στις ικανότητες που γνωρίζετε ότι έχετε.

«Δεν είχα την ευκαιρία να εξελιχθώ»
Μπορεί να ακούγεται ως ένας διπλωματικός τρόπος να εξηγήσετε για ποιο λόγο θέλετε να αφήσετε (ή αφήσατε) την προηγούμενη δουλειά σας, αλλά για τον πιθανό εργοδότη σας, μπορεί να σημαίνει ότι δεν ήσασταν αρκετά δραστήρια ώστε να κυνηγήσετε νέες προκλήσεις ή μία προαγωγή. Αυτό μπορεί να εγείρει ερωτήματα σχετικά με το κατά πόσο θα επιδιώξετε μία νέα δουλειά εάν βαρεθείτε ή χάσετε το ενδιαφέρον για την δουλειά σας. Ακόμα κι αν δεν είστε ικανοποιημένη από το εργασιακό σας περιβάλλον, αποφεύγετε τα αρνητικά σχόλια, όταν μιλάτε για τους λόγους που θέλετε να το αφήσετε. Επικεντρωθείτε στα θετικά, λέγοντας πόσο σας ενδιαφέρει να εξελιχθείτε σε συγκεκριμένους τομείς.

Keywords
Τυχαία Θέματα