Οι 3 «εχθροί» του καλοκαιριού

O Δρ. Νικόλαος Ναούμ μας μιλά για τις πιο συχνές γυναικολογικές παθήσεις του καλοκαιριού και πώς να τις αποφύγουμε!

Ποια γυναίκα θέλει να επιστρέψει από τις καλοκαιρινές της διακοπές με «άσχημους» επισκέπτες; Οι πιο συχνές γυναικολογικές παθήσεις, καραδοκούν και αυτό το καλοκαίρι στη θάλασσα και την άμμο! Δείτε, πώς μπορείτε να τις αποφύγετε...

Κολπίτιδα
Βρώμικες θάλασσες, άμμος και δημόσιες πισίνες είναι το «σπίτι» των μικροβίων που προκαλούν κολπίτιδες, οι οποίες κάνουν την εμφάνισή τους με έντονο

κνησμό (φαγούρα), αυξημένα κολπικά υγρά, ερυθρότητα, ακόμα και πόνο κατά τη σεξουαλική επαφή. Η αντιμετώπισή της, αφού διαγνωστεί, γίνεται με φαρμακευτική αγωγή, την οποία θα πρέπει να ακολουθήσει και ο σύντροφός σας.

Μυκητίαση
Ένα εξασθενημένο ανοσοποιητικό, η συχνή χρήση αντιβιοτικών, οι ορμονικές διαταραχές, η κακή υγιεινή της περιοχής, ακόμα και τα σαπούνια με άρωμα, μπορούν να οδηγήσουν σε μυκητίαση. Οι μύκητες υπάρχουν έτσι και αλλιώς στον κόλπο της γυναίκας, οι οποίοι μόλις βρουν τις κατάλληλες συνθήκες αναπτύσσονται και οδηγούν σε μυκητίαση κόλπου. Η αντιμετώπιση της μυκητίασης είναι σχετικά εύκολη, με κολπικά υπόθετα ή αλοιφές.

Ουρολοίμωξη
Ο ερεθισμός στην ουροδόχο κύστη και το τσούξιμο ή το αίμα κατά την ούρηση, υποδηλώνουν ότι έχετε ουρολοίμωξη. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, υπάρχει πάντα έξαρση, λόγω της χρήσης δημόσιας τουαλέτας και της θάλασσας. Θα πρέπει να ακολουθήσετε πιστά τη φαρμακευτική αγωγή που θα συστήσει ο γιατρός σας, καθώς και να πραγματοποιήσετε μία καλλιέργεια ούρων για να δείτε πού ακριβώς οφείλεται η ουρολοίμωξη και να λάβετε την κατάλληλη θεραπεία.

Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία
Αυτό το καλοκαίρι, αποφύγετε τους ενοχλητικούς επισκέπτες, ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές:

Μην αφήνετε το βρεγμένο μαγιό να στεγνώνει επάνω σας, ευνοώντας έτσι την ανάπτυξη μικροοργανισμώνΑποφύγετε τις πισίνες που δεν γνωρίζετε το πώς καθαρίζονται και μην κάθεστε απευθείας επάνω στην άμμο όταν επισκέπτεστε τη θάλασσαΜην φοράτε συνθετικά ρούχα και εσώρουχα που δημιουργούν εφίδρωσηΜην κρατάτε πολύ ώρα το ταμπόν μέσα στον κόλπο, ενώ θα πρέπει να το αλλάζετε αμέσως μόλις βγείτε από τη θάλασσαΑκολουθήστε μία υγιεινή διατροφή, ακόμα και κατά τη διάρκεια των διακοπών, για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημαΜην παραμελείτε την προσωπική σας υγιεινή, αλλά μην το παρακάνετε κιόλας με τα μπάνια, καθώς έτσι καταστρέφετε τη φυσική χλωρίδα του κόλπου.

Ευχαριστούμε τον Δρ. Ναούμ, Μαιευτήρα Χειρουργό Γυναικολόγο

www.ananeosi.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα