Οι Έλληνες star στον κόσμο τους (κυριολεκτικά)

Εκεί όπου όλα είναι ωραία και τίποτε δεν έχει αλλάξει

Λένε ότι στις αλλαγές, αν θέλουμε να είμαστε αισιόδοξοι άνθρωποι και για να μην σαλτάρουμε από κανά μπαλκόνι, πρέπει να βλέπουμε πάντα τη θετική πλευρά των πραγμάτων, ακόμη και εκεί που με δυσκολία διακρίνεται κάτι καλό στον ορίζοντα.

Σε ένα κόσμο που άλλαξε δραματικά και συνεχίζει δυστυχώς να αλλάζει, όλοι μας έχουμε προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Ή τουλάχιστον προσπαθούμε, γιατί ακόμη και αν ο δικός σου μικρόκοσμος έχει μείνει ανέπαφος δεν γίνεται να μην σε

επηρεάζουν ο θυμός του κόσμου, οι ραγδαίες εξελίξεις, οι ειδήσεις που έχουν γίνει θρίλερ, τα μελλοντικά σενάρια της επόμενη μέρας που είναι κατάμαυρα. Όσο αισιόδοξοι και να 'μαστε, όταν όλα δίπλα μας είναι απαισιόδοξα, όλοι μας αλλάζουμε.

Όλοι; Δεν νομίζω, γιατί αλλιώς θα ήταν σαν να ζούσαμε σε νουβέλα και η πραγματική ζωή δεν είναι σαν ταινία που στο τέλος υπάρχει Happy end.
Αν κάποιος κάνει μια βόλτα στα social media θα δει ότι μερικοί και μερικές, όχι μόνο δεν έχουν πάρει είδηση τι γίνεται, αλλά ακόμη και αν το έχουν ανακαλύψει, εκείνοι θέλουν να ζουν στο 2005 τότε που τα προβλήματά μας ήταν άλλα: αν θα βρούμε εισιτήρια τον Αύγουστο για το νησί ή αν θα προλάβουμε να χάσουμε κιλά μέχρι το καλοκαίρι.

Δεν θα γράψω ονόματα, αλλά δεν θέλει και πολύ μυαλό. Αν σπαταλήσετε 5 λεπτά στο facebook και στο twitter, θα δείτε τους Έλληνες star ή κάποιους από αυτούς, να ανεβάζουν φωτογραφίες με ξαπλώστρες, με φίλες τους και τι φόρεσαν στα βαφτίσια, με πληροφορίες για το κραγιόν που έβαλαν στην εκπομπή.
Δεν λαϊκίζω και σιχαίνομαι και όσους το κάνουν, απλά όταν ζούμε τόσο άνισες εποχές, που άνθρωποι χάνουν τις δουλειές τους και κατεβαίνουν στις πλατείες και άλλοι χάνουν τα σπίτια τους, από αξιοπρέπεια και μόνο σιωπάς και σταματάς –έστω και για μισή μέρα- να τουιτάρεις γόβες, κουταβάκια και το νέο σου μαγιό.

Δεν χρειάζεται να γεμίσεις το κενό με άχρηστες και ανούσιες πληροφορίες και εικόνες. Και η σιωπή, καλή είναι...
Δεν σταματά η γη να γυρίζει και όντως μέσα στη μιζέρια χρειαζόμαστε το ανάλαφρο και το ευτελές, αλλά όλα έχουν το σωστό timing και την κατάλληλη χρονική στιγμή, αλλιώς είσαι γραφικός, είσαι μια παλαβή που δεν συνειδητοποιείς τι συμβαίνει γύρω σου και τραβάς φωτογραφίες, ενώ ο κόσμος καίγεται δίπλα σου.

Keywords
Τυχαία Θέματα