Πέντε tips για να διαπραγματευτείτε τον μισθό σας

Πώς θα διεκδικήσετε τα μέγιστα

Αν είστε στη φάση συνεντεύξεων για δουλειά, μην ιδρώνετε κάθε φορά που ο συνεντευξιαστής και πιθανός μελλοντικός προϊστάμενός σας ρωτάει ποιός θα θέλατε να είναι ο μισθός σας. Έχετε κατά νου ότι, από την πρώτη σας κιόλας επαφή με μία εταιρεία υπάρχει περίπτωση να προκύψει το οικονομικό θέμα και φροντίστε να είστε προετοιμασμένη. Κρατήστε τα πέντε tips του Queen

κατά νου, και απλώς φροντίστε να τους εντυπωσιάσετε!

1) Αποφύγετε κάθε συγκεκριμένη οικονομική συζήτηση, μέχρι να ξέρετε ότι σας θέλουν για τη δουλειά. Αυτό σημαίνει ότι, θα αποφύγετε και στα mails που θα ανταλλάξετε με την εταιρεία, πριν την συνέντευξη να γράψετε το ακριβές μέγεθος του μισθού. Φροντίστε, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, να μάθετε κυρίως τις αρμοδιότητες της θέσης.


2) Ως συνεντευξιαζόμενη, έχετε υπόψη ότι δεν πρέπει να είστε εσείς αυτή που θα αναφέρει το θέμα του μισθού σας πρώτη.


3) Όταν, τελικά, το οικονομικό προκύψει, προσπαθείστε να τους «πετάξετε το μπαλάκι», ρωτώντας τι μισθό είναι οι ίδιοι διατεθειμένοι να δώσουν για την θέση.


4) Κατά τη διάρκεια της συζήτησης περί οικονομικών, φροντίστε να κάνετε παύσεις. Οι άνθρωποι έχουν την τάση να μιλάνε περισσότερο για να καλύψουν τα κενά, επιτρέποντάς σας, ενδεχομένως, να ανακαλύψετε τις προθέσεις της εταιρείας απέναντί σας, αλλά και περισσότερα σχετικά με τις ανάγκες της δουλειάς.


5) Ακόμα και στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες της εποχής, υπάρχουν και άλλα πράγματα διαπραγματεύσιμα, εκτός από τον μισθό. Καλύτερος τίτλος, περισσότερες διακοπές, ευέλικτο ωράριο, μπόνους και κάλυψη συγκεκριμένων εξόδων σας είναι κάποια από αυτά.

Έχετε κατά νου ότι η διαπραγμάτευση του μισθού σας, πριν ξεκινήσετε την δουλειά κάπου, είναι πολύ σημαντική αφού θα επηρεάσει και τα μελλοντικά σας έσοδα. Ένας από τους λόγους για τους οποίους οι γυναίκες είναι λιγότερο καλοπληρωμένες από τους άντρες είναι και γιατί δεν διαπραγματεύονται από την αρχή της κάθε νέας τους δουλειάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα