Ποιος είναι “τσόλι” και ποιος όχι;

Ο πόλεμος για τα νυχτοκάματα.

Υπάρχει ένας άγραφος νόμος στη νύχτα: "Μου δίνεις τόσα, σου φέρνω τόσα". Απαράβατος νόμος. Όσο μου τα φέρνεις θα σου δίνω , αλλιώς σπίτι σου. Προφανώς ο νόμος ταιριάζει σχεδόν παντού, αλλά μια και αυτή εβδομάδα είναι αφιερωμένη στα νυχτοκάματα των τραγουδιστών, θα μείνουμε εδώ. Αν ρίξει κανείς μια ματιά στο social media δεν πρόκειται να βγάλει άκρη. Κάποιοι βρίζουν τους καλλιτέχνες, κάποιοι τους δημοσιογράφους και όλοι μαζί τον Καψή.

Το θέμα ξεκίνησε με τους καλλιτέχνες που κρύβουν τα έσοδά τους.

Μετά μάθαμε ότι δεν τα κρύβουν, αλλά τα δηλώνουν μέσω εταιριών. Τέλος γράφτηκε ότι μπορεί να είναι νόμιμο όλο αυτό, αλλά δεν είναι ηθικό; Η ηθική είναι ένα περίπλοκο σύστημα αξιών που αλλάζει ανάλογα με το γεωγραφικό μήκος και πλάτος και καλό θα ήταν μεγαλοδημοσιογράφοι και εφημερίδες να μην αναρωτιούνται τι είναι ηθικό και ανήθικο, γιατί τα όρια είναι πολύ θολά. Βάλτα με το κράτος αν είσαι μάγκας και όχι με την ηθική των νόμων.

Όμως πέρα απ' αυτό, εκείνο που μου έκανε εντύπωση ήταν, όσοι απόρησαν με τα λεφτά που βγάζουν κάποιοι καλλιτέχνες. Από αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ (οι χαμηλόμισθοι) μέχρι πολλές εκατοντάδες χιλιάδες και εκατομμύρια. Προς τι το σοκ; Τώρα καταλάβαμε ότι βγάζουν λεφτά; Άλλοι γέμιζαν τα μπουζούκια, τα κέντρα διασκέδασης ή τις συναυλίες τόσα χρονιά; Οι μεγάλοι καλλιτέχνες έχουν και μεγάλα κασέ. Ο ίδιος ο κόσμος τους κάνει star. Καλώς η κακώς, αυτό συμβαίνει χρόνια τώρα, από την Κολομβία, μέχρι την Ινδία, που οι star του Bollywood ζουν σε παλάτια και ο περισσότερος κόσμος ζει σε άθλιες συνθήκες. 'Έτσι συμβαίνει πάντα και παντού. Το ξέρω ότι μια πωλήτρια βγάζει σε ένα μήνα, όσα βγάζει ένα τραγουδιστής σε ένα μισάωρο, αλλά δεν φταίει ο καλλιτέχνης για αυτό. Για την ακρίβεια δεν ξέρω καν αν φταίει κάτι. Τι να σας πω; Και εγώ την Φιλοσοφική τέλειωσα και όχι το X-factor, οπότε έκανα τις επιλογές μου, όπως όλοι μας.

Μετά λοιπόν από το θόρυβο και τη σκόνη που σηκώθηκε από τη δημοσιοποίηση των δηλώσεων, ήρθε πρώτα το "τσόλια" και μετά οι συγνώμες του Καψή και ισοπεδώθηκε το σύμπαν. Ακούστηκαν και γράφηκαν τα πάντα και μέσα σε αυτά και οι απόψεις κάποιων που αναρωτιούνται, τι θα γινόταν, αν στη θέση της Γαλάνη και της Αλεξίου, ήταν η Πάολα ή ο Ρουβάς π.χ. θα γινόταν ο ίδιος ντόρος ή μήπως όχι επειδή οι λαϊκοπόπ είναι τα εύκολα θύματα. Δεν αποκάλεσε όμως τον Σάκη τσόλι, αλλά την Αλεξίου και τη Γαλάνη και δεν το αξίζουν, γιατί υπήρξαν έντιμες και καλλιτεχνικά και σε όλα τα επίπεδα επικοινωνίας με τον κόσμο.
Από όλο αυτό που συνέβη όμως και μας απασχόλησε όσο τίποτε άλλο, αναρωτιέμαι, ποιο είναι το νόημα σε όλο αυτό; Πού καταλήγουμε; Κακώς υπάρχουν οι εταιρίες για τους καλλιτέχνες; Ας τις καταργήσει αύριο το κράτος. Κακώς οι καλλιτέχνες βγάζουν τόσα λεφτά; Μη πάτε να τους δείτε.
Δεν πιάνω το νόημα, παρά μόνο, ότι ζούμε ιστορικές στιγμές για την Ελλάδα και όλα τα media ασχολούνται (ακόμη και αυτή εδώ η ταπεινή στήλη που δεν έχει καμία επιρροή) με τα νυχτοκάματα και τα μπινελίκια.

Keywords
Τυχαία Θέματα