Τα θαλασσώσατε στην συνέντευξη; 4 τρόποι να διορθώσετε την κατάσταση

Ίσως είναι πιο απλό απ' ότι πιστεύετε

Όλοι μας, όταν πηγαίνουμε σε συνέντευξη για δουλειά βάζουμε τα δυνατά μας, να βγάλουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Αν, τελικά, τα πράγματα δεν πήγαν όπως ελπίζατε, υπάρχουν τρόποι να τα διορθώσετε. Δείχνοντας επιμονή μπορείτε να σώσετε την κατάσταση. Αν φτάσατε σε σημείο να μην έχετε τίποτα να χάσετε, προσπαθήστε με έναν από τους παρακάτω τρόπους να αλλάξετε την άποψη του υποψήφιου εργοδότη σας ώστε να πάρετε την δουλειά ή, τουλάχιστον, να αντιμετωπίσετε το λάθος σας και να το διορθώσετε στο μέλλον.

Διορθώστε το επιτόπου
Αν, κατά την διάρκεια

της συνέντευξης συνειδητοποιήσετε ότι τα πράγματα δεν πάνε κατ' ευχή, μην πανικοβληθείτε. Δεν είναι κακό να αλλάξετε κάποια από τις απαντήσεις σας και να δείξετε τις προθέσεις σας. Αν νιώθετε ότι ο άνθρωπος που σας παίρνει συνέντευξη έχει αρχίσει να βαριέται μην διστάσετε να του κάνετε κάποια ερώτηση σχετική με το θέμα ή να αλλάξετε εντελώς την συζήτηση. Το παν είναι να μην αφήσετε μία κακή στιγμή να χαλάσει ολόκληρη την συνέντευξή σας.

Στείλτε ένα ευχαριστήριο σημείωμα
Είναι σημαντικό μετά από κάθε συνέντευξη, αλλά ειδικά αν το ραντεβού σας δεν πήγε όπως θα θέλατε. Δεν είναι μόνο ευγενικό, αλλά μπορεί και να βελτιώσει την άποψη του υποψήφιου εργοδότη σας, δείχνοντάς του την επιμονή σας. Μπορεί, ακόμα, να είναι και ένας τρόπος να συμπληρώσετε κάτι που ξεχάσατε να αναφέρετε ή να εξηγήσετε τι πήγε στραβά.


Ζητήστε μία δεύτερη ευκαιρία
Αν θέλετε πολύ να πάρετε την δουλειά ή σας έχει γίνει εμμονή να δημιουργήσετε καλύτερη εντύπωση, δείξτε τόλμη. Ζητήστε ένα δεύτερο ραντεβού, μπορεί να μην δεχτούν να σας ξαναδούν αλλά αξίζει τον κόπο να προσπαθήσετε. Αν, τελικά, σας δώσουν την δεύτερη ευκαιρία που θέλετε, εκμεταλλευτείτε την πλήρως. Είναι η ευκαιρία σας.

Μάθετε από το λάθος σας και προχωρήστε παρακάτω
Είναι αλήθεια ότι κανείς δεν είναι τέλειος και μία συνέντευξη για δουλειά μπορεί να πάει εντελώς στραβά. Αν σας συνέβη κάτι τέτοιο, μην απελπίζεστε. Κρατήστε σημειώσεις των πραγμάτων που δεν πήγαν καλά και διορθώστε το πρόβλημα την επόμενη φορά. Ίσως, αυτή η θέση, να μην ήταν γραφτό να γίνει δική σας.

Keywords
Τυχαία Θέματα