Ξέρω ένα παιδί εδώ και δύο χρόνια, μιλάμε πολύ, μου αρέσει και φαίνεται ότι του αρέσω. Αλλά έχουμε περάσει πολλά, δεν έχει κάνει καμιά κίνηση και δεν ξέρω πως με βλέπει. Τι να κάνω;

17:49 9/1/2013 - Πηγή: Queen.gr

Αγαπητό queen,

Διαβάζοντας το μήνυμα της κοπέλας η οποία αναρωτιόταν αν ο τύπος είναι στον κόσμο του ή δεν τη θέλει αποφάσισα να σας στείλω και την δική μου ιστορία κυρίως γιατί προσπαθώ να ξεφύγω από μία κατάσταση εδώ και πολύ καιρό. Πριν 2 χρόνια γνώρισα ένα παιδί το οποίο συμπάθησα από την πρώτη στιγμή αλλά μέχρι εκεί, εμφανισιακά δεν μου άρεσε καθόλου. Όσο περνούσε ο καιρός όμως και αφού τον γνώριζα καλύτερα άρχισα να τρέφω αισθήματα για αυτόν.
Δεν ξέρω αν ήταν επειδή ήταν

καλό παιδί γενικά ή επειδή ήταν πολύ γλυκός μαζί μου, που δεν θυμάμαι να είχα ποτέ φίλο ο οποίος να μου φερόταν έτσι. Σκέτος ιππότης πραγματικά. Σκέφτηκα ότι ίσως κι αυτός να ενδιαφερόταν και αυτός να ήταν ο τρόπος του να το δείξει, όμως εκείνο το διάστημα εγώ χρειάστηκε να λείψω για κάποιους μήνες στο εξωτερικό και δεν το κυνήγησα.
Όσο έλειπα εκείνος βρήκε μια κοπέλα με την οποία ήταν για 4 περίπου μήνες και μετά χώρισαν πολύ άσχημα. Εγώ έστρεψα αλλού το ενδιαφέρον μου, αλλά με εκείνον αρχίσαμε να μιλάμε πολύ περισσότερο και πιο βαθιά. Μου τα είπε όλα για την κοπέλα εκείνη. Αφού περάσαμε από τη φάση του να κάθεται να κλαίει τη μοίρα του κι αρχίσαμε να μιλάμε πάλι για άλλα πράγματα, για τα ενδιαφέροντα μας ας πούμε, άρχισε πάλι να μου αρέσει. Αλλά επειδή όπως είπα οι συζητήσεις μας ήταν βαθιές διαπίστωσα ότι υπήρχε χάσμα μεταξύ μας, στις απόψεις μας, πως πολλές φορές δεν του έλεγα πράγματα που ήθελα να πω μόνο και μόνο από φόβο μην διαφωνήσουμε και τσακωθούμε. Κι έτσι κατάλαβα πως τελικά δεν ταιριάζαμε και πως δεν ήμουν διατεθειμένη να του κάνω τα χατίρια.
Τώρα τελευταία όμως όταν συναντιόμαστε αρχίζει πάλι τις γλύκες και έχω παρατηρήσει ότι ψάχνει συνέχεια λόγους να έχουμε σωματική επαφή, να μου χαϊδεύει τα χέρια, την πλάτη, τα μαλλιά. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι θέλει ή αν το κάνει απλά επειδή με συμπαθεί. Το μόνο που ξέρω είναι ότι κάθε φορά που γίνεται έτσι αρχίζουν να φουντώνουν τα αισθήματα μου. Σκέφτηκα να του μιλήσω και να το ξεκαθαρίσουμε, αλλά από την άλλη δεν θέλω να το ρισκάρω από τη στιγμή που βλεπόμαστε λόγω δουλειάς αρκετές φορές μέσα στην εβδομάδα.
Θα ήθελα την άποψη σας πάνω στο θέμα καθώς όπως λένε όταν είσαι έξω από το χορό, αλλιώς τα βλέπεις.
Ευχαριστώ

Ξέρω ένα παιδί εδώ και δύο χρόνια, που μιλάμε πολύ, μου αρέσει και φαίνεται ότι του αρέσω. Αλλά δεν έχει κάνει καμιά κίνηση και δεν ξέρω πως με βλέπει. Τι να κάνω;

Αγαπητή φίλη,

Δεν σου είχαν πει ποτέ οι δικοί σου πώς ότι και να κάνεις σε αυτή τη ζωή, να είσαι πάνω από όλα ο εαυτός σου; Εκτός αν βρεις κανέναν εφοπλιστή, άρα είτε είσαι ο εαυτός σου είτε όχι, δεν έχει καμιά σημασία. Anyway...

Λοιπόν άκου να δεις: είτε την κρατήσεις αυτή τη σχέση φιλικά, είτε το πας πιο ερωτικά, είναι καταδικασμένη. Και αυτό γιατί κάνεις ένα μεγάλο λάθος. Ξέρεις, το λάθος «διαπίστωσα ότι υπήρχε χάσμα μεταξύ μας, στις απόψεις μας, πως πολλές φορές δεν του έλεγα πράγματα που ήθελα να πω μόνο και μόνο από φόβο μην διαφωνήσουμε και τσακωθούμε». Αν ακολουθείς αυτή τη τακτική ότι και να κάνεις, είτε φιλική σχέση, είτε ερωτική, τότε δεν θα είναι αληθινή.

Άρα η πρώτη μου συμβουλή είναι στις συζητήσεις σας να λες αυτό που πιστεύεις και νιώθεις και όχι απλά ένα «ναι, έχεις δίκιο».

Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι καλύτερα είναι να μείνετε φίλοι. Και στο εξηγώ από όλες τις πλευρές. Από ότι κατάλαβα συνεργάζεστε επαγγελματικά (δεν μπορώ να εξηγήσω διαφορετικά την ατάκα σου «βλεπόμαστε λόγω δουλειάς αρκετές φορές μέσα στην εβδομάδα»). Και ένας μεγάλος κανόνας είναι ότι δεν μπλέκεις προσωπικά και επαγγελματικά! Κατά 90% ένας τέτοιος συνδυασμός οδηγεί σε πανωλεθρία... Αυτά τα μαθαίνεις από νωρίς, πως σου ξέφυγαν εσένα;

Και ένας ακόμα σημαντικός λόγος για να μείνεις στο φιλικό είναι πως δεν νομίζω ότι είστε φτιαγμένοι οι δυο σας για σχέση. Αυτό φάνηκε όταν πρωτογνωριστήκατε, που μόλις χρειάστηκε να λείψεις, εκείνος έκανε σχέση με άλλη. Φάνηκε από το δίλημμά σου –αν ήταν διαφορετικά τα πράγματα θα σε πλήγωνε που δεν είστε μαζί, δεν θα αναρωτιόσουν.
Απλά μάλλον σου αρέσει το ενδιαφέρον που δείχνει για σένα. Το έχεις ανάγκη, όπως όλοι οι άνθρωποι και εκείνος στο προσφέρει.

Βέβαια, αν εσύ δεν έχεις κάποιον, εκείνος είναι μόνος, σας βγει το πάθος μετά από... σωματικές επαφές και αλκοόλ, δεν είναι κακό να γίνει και κάτι μεταξύ σας ένα βράδυ. Αρκεί να μείνει στο φιλικό, ξέρεις. Όχι τίποτα άλλο, αλλά να σας φύγει και η απορία μετά από δύο χρόνια.

Στείλτε κι εσείς τις δικές σας ιστορίες στον Dr. Love ΕΔΩ

Keywords
Τυχαία Θέματα