Αφροδίτη - Άρης: Τι φέρνει το τετράγωνο των δύο πλανητών;

Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι ή μπαίνουν σε ένα «καζάνι», έτοιμες να «βράσουν», με όλες τις συνέπειες

Την Πέμπτη το μεσημέρι (για την ακρίβεια στις 11:48) η Αφροδίτη και ο Άρης «κλειδώνουν» το τετράγωνο τους, απελευθερώνοντας επιθυμίες και πάθη και επιβεβαιώνοντας το αρχαίο ρητό «έρως ανίκατε μάχαν».

Η επιρροή της όψης βέβαια δεν εξαντλείται σε μια ή δύο ημέρες και ουσιαστικά χρωματίζει την καθημερινότητα μας εδώ και μια εβδομάδα περίπου, με προοπτική

να συνεχίσει να το πράττει, τουλάχιστον μέχρι το προσεχές Σ/Κ.

Αυτό σημαίνει πως οι ανθρώπινες σχέσεις είναι ή μπαίνουν σε ένα «καζάνι», έτοιμες να «βράσουν», με όλες τις συνέπειες. Τα φλερτ εξελίσσονται γρήγορα σε εκ του σύνεγγυς ερωτικές «συνομιλίες», τα ταμπού καταρρέουν κάτω από το βάρος του πάθους, οι ζήλειες -αναπόφευκτα- ανθίζουν και οι πειρασμοί δείχνουν πολύ δελεαστικοί, πολύ περισσότερο αν εκπληρώνουν κάποιο απωθημένο μας.

«Στον έρωτα μεταξύ ενηλίκων, δεν υπάρχουν κανόνες», αυτό είναι το «μότο» των ημερών.

Υπό το πρίσμα βέβαια μιας ηθικοπλαστικής αντίληψης, η όψη είναι κόκκινο πανί, αφού προωθεί «σκάνδαλα» και «όργια».

Αν αποδεσμεύσουμε πάντως, την ενέργεια της όψης από το καθαρά ερωτικό-σεξουαλικό της περιεχόμενο, η ενέργεια της μπορεί να αποδοθεί απλά ως... «ξεσάλωμα», ανάλογο με αυτό που γίνεται στις νυκτερινές πίστες ή σε μια συναυλία, όταν οι θαμώνες φτάνουν στο «τσακίρ κέφι».

Τόσο σε ένα γενέθλιο θέμα, όσο και σαν transit, η όψη προσθέτει πολλά σε ταπεραμέντο και είναι συνώνυμη των «ροκ» καταστάσεων στην προσωπική ζωή του ατόμου.

Μπορεί να έχουμε όμως και ένα πλήθος από δημιουργικές εφαρμογές. Η έντονη libido συμβάλλει σε μια παθιασμένη αντιμετώπιση, όχι μόνον των σχέσεων αλλά και κάθε δραστηριότητας ή αντικειμένου που μπορεί να ενδιαφέρει το άτομο. Έχουμε να κάνουμε δηλαδή με καταστάσεις όπου η «ερωτική ενέργεια» σε κάθε μορφή της οδηγεί το άτομο στο να υπερβάλει εαυτόν, πετυχαίνοντας στόχους που κρίνονται γενικά ως δύσκολοι.

Το πρόβλημα είναι ότι όχι πολύ μετά την επίτευξη του στόχου επέρχεται μια... σχετική αδιαφορία, κάτι που θέτει με σαφήνεια θέμα διάρκειας. Αυτό φυσικά αναφέρεται και στις σχέσεις που δημιουργούνται κάτω από τις ευλογίες ενός τετραγώνου ανάμεσα στους δύο μυθολογικούς εραστές. «Τα δίνω όλα» σήμερα, «βαριέμαι» αύριο...

Η κατάκτηση πάντως, είναι πολύ ισχυρό κίνητρο και όταν το άτομο είναι πάνω στην «φούρια» του, γίνεται πραγματικά... ανίκητο, όπως θέλει και το αρχαίο ρητό.

Εδώ βέβαια ελλοχεύει και ο φανατισμός, ως προϊόν ενός ανικανοποίητου και «ξεστρατισμένου» πάθους.

Το γνωστό «κάνε έρωτα, όχι πόλεμο» είναι η «φωτογραφία» της όψης, αφού συνήθως συμβαίνουν... και τα δύο!

Όσον αφορά τα «αντικείμενα του πόθου», μπορεί να είναι απλώς... αντικείμενα και όχι κατ' ανάγκην πρόσωπα. Γι' αυτό εξ άλλου το τετράγωνο των δύο πλανητών έχει την δικαιοδοσία να δράσει και ως «ξέφρενη σπατάλη». Αν για παράδειγμα μας μπει στο μάτι ένα «συνολάκι», θα γίνει δικό μας ο κόσμος να χαλάσει κι ας μην έχουμε να

Keywords
Τυχαία Θέματα