Η Σελήνη στο ζώδιο του Καρκίνου

Συναισθηματική αντοχή

από τη Μπέλλα Κυδωνάκη

Η Σελήνη στον Καρκίνο θεωρείται ότι είναι στη «θέση» της οπότε είναι μια πολύ δυνατή Σελήνη για όσους την έχουν. Έχει όλα τα προτερήματα που της δίνουν το Νερό και ο Καρκίνος. Η Σελήνη στην ουσία δείχνει την προστασία που μπορεί να παρέχει το άτομο στον εαυτόν του και αυτό το κάνει με τον καλύτερο τρόπο.

Είστε μητρικοί, συμπονετικοί και εμπιστεύεστε τα συναισθήματά σας. Είστε όμως επιφυλακτικοί με θέματα που είναι εκτός ελέγχου σας.

Οι ενστικτώδεις εντυπώσεις σας είναι πολύ ακριβείς, αλλά δεν βασίζεστε συχνά τις πράξεις σας πάνω τους. Το μυαλό σας λειτουργεί σε ρυθμό διαλογισμού και οι αντιδράσεις μερικές φορές μπορεί να είναι αργές και αβέβαιες. Είστε ευαίσθητοι σε εξωτερικές επιρροές και κάθε τόσο δέχεστε αρνητικές δονήσεις από τους άλλους ανθρώπους. Αυτό μπορεί να σας κάνει κατσούφηδες και δυστυχισμένους, κυρίως αν τα συναισθήματά σας αυτά περάσουν στην προσωπική σας σχέση. Συχνά κρύβετε τα πραγματικά σας αισθήματα και τις ισχυρές σας συγκινήσεις κάτω από ένα σκληρό «τσόφλι».

Εκφράζετε πάρα πολύ γαλήνια τρυφερότητα και παθητικότητα που καταλήγει σε μια ιδιαίτερη αγάπη για το σπίτι και την οικογένεια. Αυτή είναι η πρωταρχική σας προσκόλληση. Τείνετε περισσότερο προς την ήρεμη, ειρηνική, ρομαντική αγάπη παρά προς τα μεγάλα πάθη. Η θέση αυτής της Σελήνης δίνει έναν πολύ βαθύ και ισχυρό δεσμό με την μητέρα σας, αν όμως ο ομφάλιος λώρος δεν κοπεί έγκαιρα ως ενήλικες, οι σχέσεις σας μπορεί να είναι προβληματικές.

Έχετε ανεπτυγμένη διαίσθηση και αισθάνεστε έντονα όλες τις ψυχικές καταστάσεις, τόσο συνειδητά όσο και ασυνείδητα. Συγκινείστε εύκολα, μερικοί από εσάς έχετε μεταφυσικές ανησυχίες και βλέπετε προφητικά όνειρα. Σας επιβάλλονται εύκολα και όταν συμβαίνει, αισθάνεστε βαθύ παράπονο. Είσαστε πολύ του σπιτιού και της οικογένειας και πάντα χρειάζεστε ένα σπίτι-βάση για να μπορείτε να καταφεύγετε και να νοιώθετε ασφαλείς. Παρόλα αυτά, εύκολα ταξιδεύετε και κάνετε αλλαγές στην ζωή σας. Έχετε περιποιητική φύση και σας αρέσει να φροντίζετε τους άλλους και να δείχνετε κατανόηση στα συναισθήματά τους.

Γενικά, είστε αρκετά οικονόμοι, σας αρέσει η αποταμίευση και προσεκτικοί με την περιουσία σας και τα χρήματα σας. Δεν σας αρέσει να βλέπετε να σπαταλιούνται ή να τα κακοδιαχειρίζονται. Η αγάπη σας για το σπίτι και την οικογένεια μπορεί επίσης να εκδηλωθεί και ως πραγματικός πατριωτισμός.

Η επαφή με την φύση και κυρίως με την θάλασσα σας δίνει χαρά και άνοιγμα συναισθηματικό.

Εχετε κλίση καλλιτεχνική, δημιουργική και δραματική και ίσως φυσικό ταλέντο προς την μουσική, την ποίηση και την ηθοποιία.

Σαν επάγγελμα, μπορεί να επιλέξετε την θάλασσα, την αρχαιολογία ή τα μαθηματικά. Λόγω της μεγάλης δεκτικότητας που έχετε, το επάγγελμα του ηθοποιού είναι πολύ καλό για σας γιατί μπορεί να εξωτερικεύσετε τα συναισθήματά σας με έναν καταπληκτικό και δραματικό τρόπο. Επίσης, η μαγειρική είναι κάτι που σας πηγαίνει πολύ γιατί αφορά την συντήρηση του είδους. Ακόμα, όποιο επάγγελμα έχει σχέση και με την συντήρηση αλλά και την διατήρηση του παρελθόντος.

Έχετε έναν ανθρωπισμό όσοι και γκρινιάρηδες κι αν γίνεστε (από άλλα στοιχεία του ωροσκοπίου σας). Κυρίως με τους δικούς σας ανθρώπους είστε τρυφεροί και προστατευτικοί και με την αγάπη σας μπορείτε να κάνετε θαύματα.

Στον χάρτη μιας γυναίκας δείχνει την μεγάλη ευαισθησία αλλά και την αγάπη προς την οικογένεια. Κυριαρχεί πάντα στο οικογενειακό περιβάλλον αλλά πληγώνεται εύκολα.

Στον χάρτη ενός άνδρα δείχνει ότι έχει παραπάνω ευαισθησία από το κανονικό. Όταν ψάχνει για σύντροφο, τον έλκουν οι γυναίκες που είναι περισσότερο μητέρες παρά σύντροφοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα