Η τριπλή σύνοδος που άλλαξε τον κόσμο

Τι ήταν όμως αστρολογικά, αυτό που μετά τον 6ο π Χ αιώνα, έφερε μια νέα εποχή για την Ελλάδα και συνολικά την ανθρωπότητα;


«Σχεδόν σε όλες τις εποχές και σε όλα τα στάδια της κουλτούρας προσπάθησαν κάποια στιγμή, με βαθιά δυσαρέσκεια, να απελευθερωθούν από τους Έλληνες - επειδή κάθε προσωπική, φαινομενικά πρωτότυπη και άξια θαυμασμού δημιουργία συγκρινόμενη με το ελληνικό πρότυπο έχανε χρώμα και ζωή και κατέληγε να μοιάζει με φθηνό αντίγραφο, με καρικατούρα. Κι έτσι, κάθε τόσο ξεσπάει μια βαθιά οργή εναντίον αυτού του μικρού και αλαζονικού λαού, που είχε την τόλμη να ονομάσει "βάρβαρο" ό,τι δεν ήταν δικό του γέννημα-θρέμμα.»

Αυτά έγραψε ο Νίτσε για τους αρχαίους Έλληνες και μάλιστα συνεχίζοντας μπήκε ακόμη περισσότερο στο ...μάτι όλων όσων έβλεπαν ή εξακολουθούν να μας βλέπουν υποτιμητικά:

«Οι Έλληνες κρατούν στα χέρια τους, σαν ηνίοχοι, τα χαλινάρια της δικής μας και κάθε άλλης κουλτούρας, και σχεδόν πάντα τόσο τα άρματα όσο και τα άλογα των άλλων πολιτισμών είναι κατώτερης ποιότητας και αίγλης από τους ηνιόχους τους που το'χουν παιχνιδάκι να γκρεμίσουν αυτό το σύνολο σε μια άβυσσο, πάνω απ'την οποία εκείνοι εύκολα πηδούν μ' ένα αχίλλειο άλμα...»

Ιστορικοί και κάθε είδους επιστήμονες έχουν αναλύσει εξονυχιστικά την αρχαία κλασική περίοδο, τον πολιτισμό και τις αξίες της, που κυριαρχούν μέχρι και σήμερα στον Δυτικό -και όχι μόνον- πολιτισμό.

Τι ήταν όμως αστρολογικά, αυτό που μετά τον 6ο π Χ αιώνα, έφερε μια νέα εποχή για την Ελλάδα και συνολικά την ανθρωπότητα;

Να πως περιγράφεται η συγκεκριμένη διάσταση των πραγμάτων στο βιβλίο μου «Η Αστρολογία του 21ου αιώνα», των εκδόσεων Ερεχθηίς (το βιβλίο είναι διαθέσιμο από το e-shop του astrology.gr)

Οι σταθερές αξίες

«...Ο 6ος προ Χριστού αιώνας, ο θαυμαστός εκείνος αιώνας του Βούδα, του Κομφούκιου, του Λάο Τσε, των φιλοσόφων της Ιωνίας και του Πυθαγόρα ήταν μια αποφασιστική καμπή για το ανθρώπινο είδος. Ήταν σαν να είχε σηκωθεί ένα μαρτιάτικο αγέρι και να σάρωνε τον πλανήτη μας από την Κίνα μέχρι τη Σάμο, παρακινώντας, τον άνθρωπο να ξυπνήσει...» Άρθουρ Καίσλερ, Οι Υπνοβάτες.

Οι σύνοδοι (και οι αντιθέσεις) του Ποσειδώνα με τον Πλούτωνα γίνονται κάθε 500 περίπου χρόνια και από τα μέσα της 2ης χιλιετίας προ Χριστού, μέχρι το 1400 μ. Χ. φιλοξενήθηκαν όλες στο ζώδιο του Ταύρου.

Όλη αυτή περίοδος μπορεί να χαρακτηρισθεί ως "Ταυρική" , δηλαδή συντηρητική, με αργό ρυθμό ανάπτυξης και συγκεντρωτική νοοτροπία. Κατά τη διάρκεια της και όσο ...της έπεφτε λόγος, οι προτεραιότητες δεν ήταν τόσο σε σχέση με την ανάπτυξη του πολιτισμού, όσο με τη θεμελίωση του.

Η υπέρβαση έγινε στις αρχές του 6ου π Χ αιώνα (578-575 π Χ), όταν ο Ουρανός, ο Ποσειδώνας και ο Πλούτωνας, συγκρότησαν τη μοναδική για τους ιστορικούς χρόνους τριπλή σύνοδο στον Ταύρο. Για ένα διάστημα μάλιστα συμμετείχε και ο τέταρτος της ...αργοπαρέας ο Κρόνος, με αντίθεση από το Σκορπιό. Αυτό ήταν και το αστρολογικό έναυσμα για να αναδειχθούν οι αξίες, που θεωρούνται μέχρι κ

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Astrology.gr