Ο Ρόλος των πλανητών και οι επιδράσεις τους στη ζωή μας

Τα δύο ουράνια σώματα ο Ήλιος και η Σελήνη στην Αστρολογία έχουν επικρατήσει ναονομάζονται ΦΩΤΑ

από τη Μπέλλα Κυδωνάκη

Ο όρος Φώτα είναι πολύ σημαντικός γιατί μπορούμε να ερμηνεύσουμε ευκολότερα τις φράσεις που χρησιμοποιούνται συχνά από τον λαό μας «ενήργησε σύμφωνα με τα φώτα σου» ή του «άλλαξε τα Φώτα»!

Γι’ αυτό τα σημαντικά δύο Φώτα με τα ζώδιά τους έχουν την μεγαλύτερη σημασία σε κάθε χάρτη. Κάθε ανάλυση ενός αστρολογικού χάρτη ξεκινά συνήθως από την ερμηνεία των φώτων και των ζωδίων τους. Η Σελήνη βέβαια ακολουθεί το μονοπάτι γύρω από την ΓΗ και μαζί της αποτελούν

ένα ενιαίο σύστημα γι’ αυτό η Σελήνη εκφράζει πράγματα πιο καθημερινά, πιο υλικά και γήινα από ότι ο Ήλιος.

Ο Ήλιος εκφράζει κυρίως καταστάσεις συνείδησης του ατόμου και λειτουργεί ακόμα και όταν το άτομο απομακρυνθεί από την Γη.

Ο Ήλιος είναι ένας αστέρας που ΠΑΡΑΓΕΙ φως.

Η Σελήνη είναι ένας δορυφόρος της Γήςπου ΑΝΤΑΝΑΚΛΑ φως.

ΟΉλιοςσαν ουράνιο σώμαείναι το μεγάλο φως.

Η Σελήνη σαν ουράνιο σώμα είναι το μικρότερο φως.

Έχει επικρατήσει η Σελήνη και ο Ήλιος να ονομάζονται πλανήτες στην Αστρολογική ορολογία ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι.

Όταν λέμε ότι σε ένα ωροσκόπιο έχουμε 10 πλανήτες, τότε συμπεριλαμβάνουμε τον Ήλιο και την Σελήνη με τους υπόλοιπους πραγματικούς πλανήτες τους ηλιακού συστήματος.

Οι εσωτερικοί πλανήτες Ερμής και Αφροδίτη εκφράζουν ποιότητες του χαρακτήρα που έχουν σχέση με την συνείδηση καθότι είναι οι μόνιμοι συνοδοί του Ηλίου και δεν απομακρύνονται από αυτόν πέραν των 45 μοιρών.

Ο Άρης είναι και αυτός προσωπικός πλανήτες όπως οι άλλοι δύο. Εκφράζει και αυτός χαρακτηριστικά της συνείδησης καθώς επίσης με πιο τρόπο θα χρησιμοποιήσουμε την ενέργειά μας.

Ο Δίας και ο Κρόνος εκφράζουν πιο γενικά χαρακτηριστικά του ατόμου, καθώς και καρμικά χαρακτηριστικά. Ο μεν Δίας εκφράζει τα καλά καρμικά στοιχεία δηλαδή τα θεϊκά δώρα που μας αξίζουν. Για αυτό μπορούμε να τον ονομάσουμε καρμικό ευεργέτη. Ο Κρόνος εκφράζει τα δύσκολα στην διαχείριση στοιχεία αλλά και συγχρόνως δίνει τα πλέον διδακτικά μαθήματα για την εξελικτική πορεία μας στην Γη. Για αυτό ονομάζεται ο μεγάλος καρμικός Δάσκαλος. Είναι αυτός που μας διδάσκει την σοφία και συγχρόνως μας ωριμάζει.

Οι Αρχαίοι χρησιμοποιούσαν μόνο τους 7 πλανήτες: Ήλιος, Σελήνη, Ερμή, Αφροδίτη, Άρη, Δία και Κρόνο και τους ονόμαζαν και Ιερούς. Τους είχαν θεοποιήσει γιατί πίστευαν ότι εκδήλωναν στην καθημερινότητά μας την θεϊκή δημιουργία, παρέμβαση και σχέδιο. Για αυτόν τον λόγο διαίρεσαν την εβδομάδα σε 7 ημέρες και κάθε ημέρα ήταν αφιερωμένη σε έναν από τους 7 πλανήτες.

Η Κυριακή ήταν αφιερωμένη στον Ήλιο,

Η Δευτέρα ήταν αφιερωμένη στην Σελήνη

Η Τρίτη ήταν αφιερωμένη στον Άρη

Η Τετάρτη ήταν αφιερωμένη στον Ερμή

Η Πέμπτη ήταν αφιερωμένη στον Δία

Η Παρασκευή ήταν αφιερωμένη στην Αφροδίτη

Το Σάββατο ήταν αφιερωμένη στον Κρόνο.

Αυτοί οι 7 πλανήτες ονομάζονται σήμερα και Πτολεμαϊκοί και τους χρησιμοποιούσαν αποκλειστικά στην Αρχαιότητα και μέχρι τον 17ον αιώνα που ανακαλύφτηκε ο πλανήτης Ουρανός από τον αστρονόμο Χέρσελ (υπάρχουν ενδείξεις από Αρχαία Κείμενα ότι οι Αρχαίοι είχαν γνώσεις για την ύπαρξη των τριών υπερβατικών πλανητών δηλαδή Ουρανού, Ποσειδώνα, Πλούτωνα).

Οι τρεις υπερβατικοί πλανήτες, Ουρανός, Ποσειδώνας και Πλούτωνας εκφράζουν καταστάσεις του συλλογικού ασυνειδήτου. Επηρεάζουν την μεγάλη μάζα και εκφράζονται στο κάθε άτομο στο προσωπικό του ωροσκόπιο ανάλογα με τον βαθμό εξέλιξής τους.

Ο Ουρανός εκφράζει το ξαφνικό και το απροσδόκητο.

Ο Ποσειδώνας εκφράζει τις ψευδαισθήσεις και τις εμπνεύσεις.

Ο Πλούτωνας εκφράζει τις κορυφαίες μεταμορφώσεις και μετασχηματισμούς της ζωής μας και συνδέεται με τον Άδη.

Οι πλανήτες σύμφωνα με τον Γιουνγκ, τον μεγάλο ψυχολόγο, αποτελούν αρχέτυπα ιδεατών ανθρωπίνων υποστάσεων. Αν μάθουμε τον αληθινό τους ρόλο, αυτό θα μας βοηθήσει να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι για τον εαυτόν μας και την κοινωνία.

Σαν θεϊκά αρχέτυπα από τους Αρχαίους χρόνους συνέδεσαν τους πλανήτες με τους Θεούς των Αρχαίων Ελλήνων και αυτό διατήρησαν τα ίδια ονόματα εκτός από τα φώτα για τα οποία τον μεν Ήλιο τον συνέδεσαν με τον Απόλλωνα την δε Σελήνη με την Άρτεμη.

Στον Χριστιανισμό έχει συνδεθεί ο ΧΡΙΣΤΟΣ με τον Ήλιο και η ΠΑΝΑΓΙΑ με την Σελήνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα