Το ομοιοπαθητικό σας φαρμακείο για τις πρώτες βοήθειες

Πως αντιμετωπίζουμε τα απρόοπτα με την ομοιοπαθητική.

Πολλοί άνθρωποι έχουν επιλέξει την ομοιοπαθητική σαν ένα μέσον που μπορεί να τους θεραπεύσει. Αρκετοί από εμάς έχουμε φτιάξει ένα ομοιοπαθητικό φαρμακείο το οποίο μας βοηθάει όταν βρισκόμαστε κάπου και συμβαίνει ένα περιστατικό αλλά εκείνη την ώρα δεν έχουμε εύκολη πρόσβαση με τον ομοιοπαθητικό μας ή κάποιο ομοιοπαθητικό φαρμακείο. Σκεφτήκατε ποτέ να φτιάξετε ένα ομοιοπαθητικό

φαρμακείο για να σας συνοδεύει στις διακοπές σας; Οι πληροφορίες που σας δίνω δεν είναι για να αντικαταστήσουν τον ομοιοπαθητικό σας αλλά για να σας βοηθήσουν σε περίπτωση που δεν έχετε πρόσβαση σε κάποια ομοιοπαθητική θεραπεία και υπάρχει μια οξεία κατάσταση που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Αγοράστε ένα κουτί πρώτων βοηθειών από το φαρμακείο ή φτιάχνετε μόνοι σας ένα.

Το σκεπτικό που υπάρχει όλα αυτά τα χρόνια στην κλασσική ιατρική είναι ότι όσο πιο δυνατό το φάρμακο τόσο το καλύτερο. Στην ομοιοπαθητική δεν ισχύει αυτό, αλλά το αντίθετο: όσο πιο αραιωμένη είναι η ομοιοπαθητική ουσία τόσο πιο δυνατή γίνεται. Γι'αυτό και τα φάρμακα πρώτων βοηθειών είναι χαμηλής αραίωσης για να μπορούν να χρησιμοποιηθούν πιο εύκολα. Η αναφορά γίνεται για τα οξεία περιστατικά. Δίπλα από κάθε φάρμακο υπάρχει η δυναμοποίηση (= αραίωση και κρούση) που συνιστάται για την αντιμετώπιση της υπάρχουσας κατάστασης. Μπορεί όμως να χρειαστεί η δόση να είναι επαναλαμβανόμενη ανάλογα με την ένταση των συμπτωμάτων. Τότε δεν έχετε παρά να βάλετε το ομοιοπαθητικό σε λίγο νερό και να πίνετε μια κουταλιά ανά μία ώρα (αναφέρομαι σε χαμηλή αραίωση).

Στο φαρμακείο των πρώτων βοηθειών τα φάρμακα τα προμηθευόμαστε σε σφαιρίδια (peels) επειδή πιάνουν λίγο χώρο και για να μπορούν να ανανεώνονται εύκολα. Δεν είναι απαραίτητο να τα έχετε όλα στο δικό σας φαρμακείο αλλά προσπαθήστε να διαλέξετε αυτά τα οποία θα σας φανούν χρήσιμα. Κάτι άλλο που θα πρέπει να προσέξετε είναι να τα προφυλάσσετε από τις θερμοκρασίες και τις ακτινοβολίες και να τα φυλάτε σε σκιερό μέρος.

Τα κατωτέρω ομοιοπαθητικά φάρμακα είναι εκείνα, τα οποία κρίνεται περισσότερο απαραίτητο να περιέχονται στο ομοιοπαθητικό σας φαρμακείο. Ας δούμε πώς μπορούν να μας φανούν χρήσιμα:

Aconitum 6 CΗ: κρίσεις πανικού, φοβίες σε τούνελ, κλειστοφοβία, κλπ., τρόμο, οξείες καταστάσεις όπως λοιμώξεις και ιώσεις που εισβάλλουν με ταχύτητα.

Antimonium-tartaricum 12 CH: χρόνια και οξέα προβλήματα του αναπνευστικού συστήματος, όπου χαρακτηριστικό είναι η αδυναμία απόχρεμψης πτυέλων, ρόγχοι, βήχας, βρογχίτιδες, βρογχοπνευμονίες, λαρυγγίτιδες, κλπ. Μεγάλη κατάπτωση και εφίδρωση. Παιδιά που παρουσιάζουν δυσθυμία και γκρίνια, δεν θέλουνε την επαφή.

Apis 12 CH: αντιμετώπιση τσιμπημάτων μέλισσας και σφήκας, ή άλλων εντόμων. Δυσλειτουργία των νεφρών (πχ. νεφρική ανεπάρκεια) και οιδήματα. Γενικά χρησιμοποιείται σε άτομα που επιδεινώνονται από τη ζέστη και την υγρασία, αδέξια και εργασιομανή.

**Arnica 1 M: τραύματα-μωλωπισμοί που συνοδεύονται με πόνο, εκχύμωση χωρίς λύση του δέρματ

Keywords
Αναζητήσεις
ομοιοπαθητικη και αποχρεμψη, ομοιοπαθητικο φαρμακειο πρωτων βοηθειων
Τυχαία Θέματα