Ακολουθούν τα προκριματικά εφήβων – νεανίδων

Με τα προκριματικά του εφήβων-νεανίδων συνεχίζεται η αγωνιστική δράση το Σαββατοκύριακο.

Oι προκριματικές φάσεις του Πανελληνίου πρωταθλήματος εφήβων-νεανίδων, τόσο στα ατομικά όσο και στα ομαδικά, δίνουν συνέχεια αύριο και μεθαύριο στην εσωτερική αγωνιστική κίνηση στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Το Σάββατο θα διεξαχθεί το αγώνισμα του ομαδικού, την Κυριακή το ατομικό αγώνισμα του απλού και θα υπάρχει δράση σε συνολικά επτά περιοχές της χώρας. Στην Αττική,

τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τη Θράκη, την Ανατολική Μακεδονία, τη Χίο και τη Μυτιλήνη.

Σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια υπάρχουν κάποιες σημαντικές διαφορές στο σύστημα διεξαγωγής των ατομικών. Κατʼ αρχήν δεν συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα το διπλό. Σύμφωνα με τα νέα ισχύοντα τα ζευγάρια του διπλού θα σχηματιστούν στην τελική φάση από τους εφήβους και τις νεάνιδες, που θα προκριθούν από τα προκριματικά.

Επίσης, οι προκρίσεις στο απλό θα προκύψουν μέσα από δύο φάσεις. Η πρώτη θα είναι με γκρουπ των 3ων ή 4ων αθλητών/τριών και η δεύτερη με νοκ άουτ αγώνες μεταξύ παιδιών, που έχουν πάρει την πρωτιά στο δικό τους γκρουπ.

Στο απλό εφήβων έχουν δηλώσει συμμετοχή συνολικά 318 αθλητές και στο απλό νεανίδων 158 αθλήτριες. Στο ομαδικό πρόκειται νʼ αγωνιστούν σε όλη τη χώρα 61 σωματεία στους εφήβους και 34 στις νεάνιδες.

* Ανακοινώθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος (E.T.T.U.) τα ονόματα των αθλητών, που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο προσεχές ΤΟΠ 12, το οποίο θα διεξαχθεί στις 4 και 5 Φεβρουαρίου 2012 στο Βιλερμπάν της Γαλλίας. Όπως αναμενόταν, ο Παναγιώτης Γκιώνης, μετά την πτώση του στο νούμερο 20 του ευρωπαϊκού ranking list, δεν συμπεριλαμβάνεται στους συμμετέχοντες και είναι τελευταίος στη λίστα των οκτώ αναπληρωματικών. Ο Καλλίνικος Κρεάνγκα χάνει και τυπικά τη δυνατότητα να υπερασπιστεί τον τίτλο του, καθώς βρίσκεται τρεις θέσεις χαμηλότερα από τον Γκιώνη στην ευρωπαϊκή κατάταξη. Οι δώδεκα αθλητές που προσκλήθηκαν στην ετήσια διοργάνωση είναι κατά σειρά οι: Τίμο Μπολ (Γερμανία), Ντιμίτρι Οβτσάροφ (Γερμανία), Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ (Λευκορωσία), Αντριέν Ματενέ (Γαλλία), Μπάστιαν Στέγκερ (Γερμανία), Πάτρικ Μπάουμ (Γερμανία), Μίκαελ Μέιζ (Δανία), Αλεξέι Σμιρνόφ (Ρωσία), Μπόγιαν Τόκιτς (Σλοβενία), Κιρίλ Σκάσκοφ (Ρωσία), Άντριαν Κριζάν (Ρουμανία) και Μάρκος Φρέιτας (Πορτογαλία).

Αναπληρωματικοί είναι οι: Τσεν Βεσίνγκ (Αυστρία), Ζόραν Πρίμορατς (Κροατία), Βέρνερ Σλάγκερ (Αυστρία), Ρόμπερτ Γκάρντος (Αυστρία), Κριστιάν Σους (Γερμανία), Γιόργκεν Πέρσον (Σουηδία), Τιάγκο Απολόνια (Πορτογαλία) και Παναγιώτης Γκιώνης (Ελλάδα).

Keywords
Τυχαία Θέματα