Απόλυτη επαναφορά για τους Γκρίζλις

07:57 3/5/2012 - Πηγή: OnSports

Οι Μέμφις Γκρίζλις κέρδισαν τους Λος Άντζελες Κλίπερς με 105-98, αφού επιβίωσαν επίθεσης διαρκείας στα τρία τελευταία λεπτά.

Στο πρώτο παιχνίδι της προημιτελικής σειράς των playoffs της δυτικής περιφέρειας του NBA, οι «αρκούδες» ηττήθηκαν, αν και προηγήθηκαν με 27 πόντους διαφορά. Στο δεύτερο ματς απέδειξαν πως ξεπέρασαν το... πατατράκ και ισοφάρισαν σε 1-1.

Επίσης, στον πρώτο αγώνα οι Γκρίζλις είχαν 11 τρίποντα, αλλά στο δεύτερο μόλις δύο. Αμφότερα τα σημείωσε ο Ο Τζέι Μέιο στο τέταρτο 12λεπτο, ενώ

με ένα από αυτά διαμόρφωσε το 88-79. Ακολούθησε +13, αλλά οι εκπρόσωποι της «πόλης των αγγέλων» μείωσαν τη διαφορά στους τέσσερις πόντους στα τελευταία δευτερόλεπτα, αλλά δεν ολοκλήρωσαν πάλι την ανατροπή.

Σε αυτό το χρονικό σημείο, οι γηπεδούχοι αποδείχθηκαν ψύχραιμοι στις βολές και πήραν το ματς. Ξεχώρισε ο Μάικ Κόνλεϊ με 11/12, ενώ ο Μέιο είχε 6/6.

Συνολικά ο 24χρονος γκαρντ, Μέιο, πέτυχε είκοσι πόντους, εκ των οποίων οι δέκα στην τέταρτη περίοδο. Ακόμα, ο Ρούντι Γκέι σημείωσε 21 πόντους, ο Κόνλεϊ 19, ο Ζακ Ράντολφ 15, ο Μαρίς Σπέιτς 11 και ο Τόνι Άλεν δέκα. Οκτώ πόντους και επτά ριμπάουντ προσέθεσε ο Μαρκ Γκασόλ.

Από την άλλη, ο Κρις Πολ «έγραψε» 29 πόντους με 4/6 τρίποντα, πέντε κλεψίματα και έξι ασίστ. Ακολούθησε ο Μπλέικ Γκρίφιν με 22 πόντους και εννέα ριμπάουντ. Ανώτερός τους, όμως, αποδείχθηκε ο παραγωγικός πλουραλισμός του συλλόγου του Μέμφις.

Ακόμα, οι Νικ Γιανγκ και Νο Ουίλιαμς σημείωσαν από 11 πόντους. Στους εννέα σταμάτησε ο Μπόμπι Σίμονς, ενώ οι Ράντι Φόι και Ντε Αντρέ Τζόρνταν είχαν από έξι.

Το επόμενο ματς είναι προγραμματισμένο το Σάββατο (05/05) στο «Staples Center». Πλέον οι Κλίπερς καλούνται να υπερασπιστούν το πλεονέκτημα, το οποίο απέκτησαν στο πρώτο ματς της σειράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα